Здраве и красота

7 съвета за диетите от топмоделите

Как да постигнем идеалната фигура?

08.07.2015г. / 13 29ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мечтаете ли си за перфектна фигура, гледайки световноизвестните модели? Мислите си, че никога няма да можете да се радвате на такава идеална и знойна снага? Помислете пак!

Има някои неща в режима на хранене, които всеки модел спазва. Опитайте се да следите тези съвети и ще постигнете невероятни резултати!

Хидратация

Ако някой ден посетите Седмицата на модата в Ню Йорк ще се убедите, че няма модел, който да не носи бутилка вода със себе си. Моделките знаят от какво ключово значение за здравословното тегло е пиенето на достатъчно течности.

Дехидратацията въздейства негативно върху храносмилането и може да доведе до запек. Това означава, че дори може да наддадете тегло, въпреки усилията за спазване на диета.

Хроничната дехидратация в дългосрочен план води до увеличаване на теглото.

Малки, но чести порции

Моделите нямат особено много време да седят и да се хранят с по-обилни порции само 3 пъти на ден, както повечето хора.

Вместо това те наблягат на честите хранения с много малки порции. Задължително тези хранения включват пресни плодове и зеленчуци, ядки, семена, които са лесно преносими, дори в дамската чанта. Така и да огладнеете, винаги ще имате нещо полезно под ръка за похапване.

Изцеждане на плодов сок или зеленчукови шейкове за закуска или между храненията

Много модели обичат да пият пресни плодови и зеленчукови сокове или да си приготвят витаминозни смутита. По този начин се получават най-необходимите хранителни вещества като едновременно с това се потиска апетита и се увеличава приемът на фибри.

Избягване на киселино-формиращи мазнини, млечни продукти и месо

Много топмодели са категорични, че задължително избягват животинските продукти и месото в дните преди тежка работа.

Според алкалната диета, храни като месото, млечните продукти и наситените мазнини допринасят за наддаване на тегло. Освен това влошават здравето на кожата – предизвикват акне, кандидоза и куп други здравословни проблеми.

Избягване на газирани напитки и дъвки.

Цариците на подиума никога не пият газирани напитки. Чистата вода е най-доброто и предпочитано питие за тях. Газираното причинява целулит и подуване, което е абсолютно неприемливо в тяхната работа.

Дъвките пък съдържат изкуствени подсладители, които са не по-малко вредни за фигурата от обикновената захар.

Свързани статии

Задължително включване на плодове и зеленчуци

Не само соковете са важни, хапването на пресни плодове и зеленчуци е задължително. Те помагат срещу суха, лющеща се кожа, петна, а и помагат изключително в отслабването.

Освен това тези продукти намаляват възпаленията в тъканите.

Достатъчно сън

Животът на един модел със сигурност е забързан. Между изтощителните фотосесии, партитата в малките часове на нощта, постоянните полети и модните дефилета често съществува риск от недоспиване.

Но много модели слагат като приоритет съня си за красота. Постарайте се да го направите и вие!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
? ( преди 8 години )
А защо ,,партитата в малките часове на нощта ,, са задължителни?:) Изобщо не се хранят така, те са на алкохол, трева, никотин и шоколад и пази Боже да заприличате на тях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
лупи ( преди 8 години )
Чувате ли се какво говорите, тоест пишете? "Моделите нямат особено много време да седят и да се хранят с по-обилни порции само 3 пъти на ден, както повечето хора.Вместо това те наблягат на честите хранения с много малки порции."Значи имат време за честите хранения???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар