Здраве и красота

Как да свалите излишните килограми без много усилия

Сините боровинки доказано могат да спомогнат да стопите повече мазнини в областта на корема

13.07.2015г. / 12 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако ви липсва мотивация, но искате да се разделите с няколко излишни килограма, тук са няколко полезни съвета, които могат да ви бъдат в помощ. Ако се придържате към тях, с лекота ще може да постигнете желаните резултати.

Не забравяйте, че спортът е първата и най-важна стъпка, когато искате да изглеждате добре.

Следвайте правилото 80/20. Консумирайте 80% чисти и здравословни храни, а за изкушенията оставете само 20%.

Всеки ден хапвайте повече богати на фибри плодове и зеленчуци, като спанак, зеле, авокадо, ягоди, диня и други. Храните с високо съдържание на фибри ще ви помогнат да се усещате сити за по-дълго време.

Ограничете приема на въглехидрати, хляб, макаронени изделия, тестени закуски, сладкиши, ориз. Редица изследвания сочат, че драстичното намаляване на храни със съдържание на скорбяла и въглехидрати може да помогне за по-бързото елиминиране на излишните килограми, но също така и да намали риска от сърдечносъдови заболявания.

Когато имате възможността да избирате пред стълби и асансьор, изберете стъпалата.

Сините боровинки доказано могат да спомогнат да стопите повече мазнини в областта на корема.

Когато се храните у дома, сервирайте храната си в по-малки купички и чинийки. По този начин по-лесно ще контролирате размера на порциите.

Преди всяко хранене пийте по една чаша вода.

В дневния хранителен план си осигурете достатъчно количество протеини като пилешко месо, ядки, риба. Според изследвания ниската консумация на високопротеинови храни може да доведе до преяждане и съответно до увеличаване на теглото. Също така, ако спортувате, протеините са много важни за здравето и функцията на мускулите.

Когато сте жадни изпийте чаша вода с парче лимон, вместо студен чай, калоричен шейк или газирана напитка.

Ако искате да отслабнете, не пропускайте закуската. Тя трябва да бъде здравословна и да ви осигури не повече от 300-400 калории.

Свързани статии

Яжте пикантни подправки и храни като чесън, люти чушки, джинджифил. Те спомагат за увеличаване разхода на енергия и окисление на мазнини, чрез ускоряване на метаболизма. От друга страна чесънът спомага за контролиране нивата на кръвната захар.

Ето защо хапвайте всеки ден от тях. Спете достатъчно, защото липсата на сън е една от най-честите причини за повишения прием на калории и повишаване на телесното тегло.

Пийте всеки ден по чаша-две зелен чай. Той е отличен за изгарянето на мазнините.

Снимка: Istock

Коментирай