Здраве и красота

Детоксикираща напитка за всеки ден

Детоксикиращи съставки, които да добавите към вашата вода

29.07.2015г. / 16 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стресът, неправилното хранене, липсата на физическа активност, употребата на алкохол и т. н. Всичко това води до натрупване на токсини в организма ни. Ежедневната детоксикация е от съществено значение, когато искаме да бъдем здрави и изпълнени с енергия.

Най-лесният начин да елиминирате от тялото си част от натрупаните токсини е като консумирате всеки ден следващата напитка. Кои съставки са ви необходими, за да си я направите?

  • чаша вода
  • сокът на ½ лимон
  • щипка лют червен пипер
  • няколко резена корен от джинджифил
  • 1 супена лъжица мед

В чашата с вода сложете всички съставки и разбъркайте добре.

Сокът от лимон заедно с червения пипер ще доставят добри количества витамин С на тялото ви, което ще засили и имунната ви система.

Също така лимонът помага на черния дроб да елиминира токсините, подобрява храносмилането и намалява глада към сладки лакомства. Лютият червен пипер подобрява кръвообращението и лимфната циркулация.

Запишете си и още няколко детоксикиращи съставки, които да добавите към вашата вода или към пресните плодови и зеленчукови сокове.

Магданоз – естествен диуретик, съдържа витамини и минерали като витамин С, бета-каротин, хлорофил, витамин К и фолиева киселина.

Свързани статии

Кориандър – спомага за елиминирането на тежките метали от организма.

Грейпфрут – съдържа глутатион, протеин, който помага на черния дроб да произвежда повече детокс ензими.

Канела – смята се, че помага на тялото да предотврати натрупването на мазнини и токсини. Също спомага за понижаването на нивата на кръвната захар.

Коментирай