Здраве и красота

Много маски наведнъж?

Актуална тенденция в козметиката

27.07.2015г. / 11 39ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Модната индустрия и козметичната такава, като взаимносвързани, постоянно налагат една динамика на актуалните тенденции.

Това, което днес е модерно, утре може не просто да не е интересно, а дори да бъде забравено. От друга страна обаче са откритията, които до такава степен завладяват ежедневието ни, че се превръщат в неразделна част от нас самите.

Когато става въпрос за козметика, обикновено разделяме новостите на такива, които работят и такива, които са чиста загуба на средства и време.

Един нов ритуал отскоро превзе интернет и успя за кратко да превземе голяма част от звездите както в родни граници, така и в световен мащаб.

Свързани статии

Става въпрос за комбинирането на няколко различни маски наведнъж, които се справят с отделните проблеми на всяка зона на лицето.

При комбинирана кожа, например, се препоръчва нанасянето на почистваща порите и прекомерното количество себум маска върху T-зоната, а в границите на лицето – хидратираща такава.

Съчетанието позволява нанасянето на няколко различни варианта, които са съобразени изцяло с нуждите на кожата и ви дава голяма свобода да прецените сами за себе си кое работи и кое не.

А освен това, може да бъде и много забавно, тъй като често различните маски са с различни цветове.

Основното предимство, на което разчита тенденцията, е фактът, че никой не познава по-добре тялото и кожата ви, както и техните нужди, от вас самите.

Можете да изпробвате различни маски и да ги разделяте магически по цялото лице или дори да поставите студени тампони върху очите за премахване на тъмни кръгове, докато хидратирате.

Вие бихте ли изпробвали подобно нещо?

Коментирай
Свободно време