Здраве и красота

Край на косопада!

Спрете процеса, докато е време

27.07.2015г. / 15 42ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Косопадът е един от проблемите, които не просто, че могат да бъдат изключително стресиращи, но и са често срещани.

Най-сигурният начин да се справите успешно е не просто да се консултирате с лекар, но и да започнете превантивни мерки.

Има някои доста добри съвети, чието прилагане в ежедневната красива рутина не изисква кой знае какви усилия, а и все пак дава гаранция, че няма да се налага да гледате красивата си коса по четката или гребена.

Споделяме с вас най-ефективните методи, които да опитате, независимо дали имате този проблем или не. В крайна сметка, няма да навреди.

Свързани статии

1. Масажирайте косата

Ако масажирате всеки ден скалпа за няколко минути, това ще стимулира циркулацията на кръв. По този начин ще запазите космените фоликули активни и ще намалите вероятността за падане на косата. Използвайте зехтин или кокосово масло и след като нанесете, оставете да подейства за няколко минути.

2. Естествени съставки

Колкото и странно да ви се струва, чесънът има много силно действие срещу козметичния проблем. Можете да използвате една скилидка, с която да натъркате скалпа. Ако това ви се струва твърде невъзможно, опитайте със сок от джинджифил. Изплакнете косата и оставете една нощ преди да измиете с шампоан.

3. Не решете мокра коса

Най-добре е да избягвате четката в косата, докато косъмът все още е мокър. По този начин намалявате шансовете за накъсване, стърчащи краища и твърде голямо напрежение, които могат да бъдат причини за косопад.

4. Домашно спа

За да се поглезите в домашни условия, но и да бъде полезно за косата, смесете няколко капки зехтин с топла вода и потопете хавлиена кърпа в сместа. Увийте около главата и оставете да престои известно време.

Коментирай