Здраве и красота

Стрес: влияние върху косата и кожата

Какво си причиняваме сами?

31.07.2015г. / 09 43ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

В ежедневието на всеки човек се случва да се появи стресова ситуация. Ако има нещо, което със сигурност се знае, то е, че няма застраховани.

Дали ще става въпрос за работа, личен живот или битовизми, няма никакво значение. Много обширна тема са вредите, които стресовите моменти могат да нанесат върху нашето емоционално и физическо състояние.

Когато става въпрос за красотата, най-честите „потърпевши“ са нашата кожа и коса.

Тъй като единственият начин в действителност да помислим и да се предпазим от стреса следващия път, в който се сблъскаме с него, е да представим негативните последици – ето какво можете да причините на външния си вид.

Свързани статии

1. Акне

Тъй като кожата и емоционалното ни състояние са свързани, в момента, в който тялото ни освободи хормони на стрес, производството на себум нараства и може да доведе до поява на акне. Проблемът с подобен тип кожно заболяване е, че е много упорито и освен лечение, трябва да предприемете мерки и за отстраняване на причините за неговата поява.

2. Стареене

Лесно е да разпознаете от пръв поглед хора, които са изложени на изключително стресова среда и условия. Обикновено тяхната кожа е преждевременно състарена, имат много бръчки и ясно изразени тъмни кръгове, които се появяват много по-рано, отколкото е нормално. Необратимият процес е особено неприятен, тъй като веднъж състарени, не можем да върнем обратно красивия и здравословен вид.

3. Загуба на коса

Заради стрес, кръвоносните съдове се свиват и косменият фоликул не е в състояние да получи необходимите количества кислород и хранителни вещества. Комбинацията от тези фактори се явява основна причина за загуба на коса, особено при хора, подложени на неблагоприятни условия и емоции.

4. Мерки

Ако не можете да се разделите с работата си, а именно тя е основният източник на стрес в живота ви, откраднете си малки моменти. Опитайте се да слушате приятна музика, да си поговорите за малко с любим човек или медитирайте. Доставяйте си удоволствия, независимо дали ще са вкусна храна или просто емоционално щастие. В крайна сметка, сами определяме какво да допуснем до себе си и как да ни повлияе то.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Princ ( преди 8 години )
Mnogo pravelno v kraina smetka nie sami si prichenqvame stres
отговор Сигнализирай за неуместен коментар