Здраве и красота

Танци, които помагат в отслабването

Ориенталските танци събуждат женствеността и улесняват отслабването

31.07.2015г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че когато танцувате на любимата си музика, тялото ви отделя ендорфини, които ви карат да се чувствате невероятно добре? Танците са здраве, усмивки и една чудесна тренировка, с помощта на която може да свалите излишните килограми.

Кои танци освен салса и кизомба могат да заменят тренировките във фитнес залата, вижте в следващите редове.

Зумба

Ако все още не сте се осмелили да посетите спортната зала и да се впуснете в тази невероятна танц-тренировка, направете го! Зумба е бърз танц, който помага на тялото да постигне повече гъвкавост, тонус, баланс.

Танцовите движения могат да варират от бавни, средни, до динамични. Също така тренировките със зумба спомагат за подобряване на кръвообращението, подобряване на вашата координация, издръжливост и сърдечната честота.

Когато искате да се отървете от излишните килограми, вие се нуждаете от перфектната кардио тренировка, а зумба е точно това.

Бели денс

Ориенталските танци са тези, които не само ще събудят вашата женственост и страстно излъчване, но ще ви помогнат да свалите и няколко излишни килограма. Динамичните и горещи тазови движения на бедрата, коремчето и ханша в съчетание с ефирните движения на ръцете и раменете са една добра тренировка за цялото тяло.

С помощта на бели денс ще укрепите коремните мускули, ще намалите болките в гърба, ще подобрите вашата стойка и ще изгорите излишните калории.

Свързани статии

Танци на пилон

Танците на пилон стават все по-популярни сред дамите, а вече в почти всяка зала за гимнастика може да ги откриете. Освен чувствен, танцът на пилон може да бъде една много сериозна, дори криеща рискове от травми тренировка.

Всеки един мускул от тялото ви е ангажиран в изпълняването на движенията. С танците на пилон ще тонизирате и стегнете мускулите на бедрата, ръцете, ще подобрите вашата гъвкавост.

Балет

Никога не е късно да се запишете на балет, било то класически или модерен. Балетът е тренировка, която също ще ви помогне да стопите излишните мазнини, но и да стегнете и оформите секси тяло. Ако ви се струва твърде скучно, опитайте с народни танци.

Снимка: istock

Коментирай