Здраве и красота

Как да предпазим кожата, ако сме в 30-те?

Лесни съвети за дами

30.07.2015г. / 14 15ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Може и да порастваме с всяка една година, но това далеч не трябва да означава, че е позволено да оставим кожата да изглежда по-стара отколкото е.

Преждевременното състаряване е често срещан проблем при дами около 30 години.

Да, не можем да открием все още тайната за извора на младостта, но за сметка на това можем да ви дадем няколко ценни съвета и практики за съхраняване на кожата.

Най-хубавото е, че могат да бъдат прилагани както от жени, така и от мъже.

Свързани статии

1. Грижа

Трябва да се грижите за своята кожа постоянно. Поддържайте я перфектна със системно миене, поставяне на хидратиращи козметични продукти и пиене на много течности и вода в ежедневието. С миенето премахвате всички мръсотии, натрупани през деня, а с хидратирането подсигурявате необходимите витамини, за да избегнете сухота.

2. Храна

Желателно е дамите в своите 30 години да залагат на по-големи количества плодове и салати в менюто си. От друга страна добре е да избягвате мазни, люти или бързи храни. Ограничавайте се колкото можете повече от приготвящи се само с едно слагане във фурната храни, но не налагайте абсолютна забрана на всичко.

Трябва да консумирате разнообразно меню, за да доставяте на организма и кожата необходимите витамини и минерали.

3. Масажирайте кожата

Нека бъдем искрени, не можем да контролираме времето навън, освен ако нямаме частен самолет и възможност да обикаляме различни дестинации според температурата там. Въпреки това, рязката смяна на температури, голямата разлика в градусите или прекомерното натрупване на мръсотия може да се отрази зле на вашата кожа.

Точно по тази причина, масажирайте с подходящ, подхранващ продукт. По този начин ще стимулирате кръвообращението и регенерацията на клетките.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Malinka ( преди 8 години )
Мили трийсетгодишни дами, пишете какъв крем за лице ползвате!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар