Здраве и красота

5 прости съвета за премахване на коремни мазнини

Вталете се за лятото – банският ви чака!

04.08.2015г. / 14 51ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всеки иска да се втали преди да облече бански. Сезонът вече е в разгара си, а вие още не сте влезли във форма?

Време е да го направите. Ако намалите сантиметрите на талията си, ще се чувствате много по-добре на плажа. Премахнете мастните натрупвания по корема само със 7 лесни стъпки.

1. Намалете въглехидратите

Диетата е нещото, което въздейства най-много на килограмите и особено на коремните мазнини. Най-първото нещо, което трябва да направите е да намалите общия прием на калории.

Дори да не спазвате точно определен хранителен режим, премахването на част от калориите винаги е ефективно.

2. Не яжте тестени въглехидрати

Намалете драстично тестените изделия. Можете да си набавяте достатъчно въглехидрати от зеленчуците, плодовете и пълнозърнестите храни. Вместо да ядете хляб и паста, заместете ги с овесени ядки.

Фибрите ще помогнат на тялото ви да се отърве от излишните мазнини около талията.

3. Включете супи и кисело мляко

Диетата трябва да е богата на течни храни. Супите са идеално средство да заситите глада, но да не лишавате организма от необходимите хранителни вещества. Киселото мляко пък е носител на ценни протеини за организма.

Супите подпомагат перисталтиката на червата и засилват метаболизма. Киселото мляко помага за премахване на подуването на корема, което намалява и обиколката му.

Свързани статии

4. Наблегнете на протеините

Протеините са важни, особено на закуска. Рано сутрин консумацията на протеини помага за редукцията на мазнини. Освен това те дават енергия, необходима през целия ден.

5. Кардио

Няма как да се разминете без тренировки. За целта кардиото е най-ефективно. Коремните преси също са решение.

Кардио тренировките ще ви помогнат да свалите цялостно килограми, не само в областта на корема. Не е нужно да прекалявате – и 20 минути на ден са достатъчни, за да задвижат метаболизма ви.

Коментирай