Здраве и красота

Природни маски, помагащи при акне

Акнето засяга и възрастните, не само младежите

01.08.2015г. / 14 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Акнето е един от най-често срещаните кожни проблеми. За него няма възраст. То може да се прояви при тийнейджъри, хора в зряла възраст и дори по време на бременност.

Ако кожата ви е засегната от акне, запишете си следващите природни маски, които да прилагате 1-2 пъти седмично. Те ще намалят възпалението, зачервяването, ще почистят порите и ще спомогнат за по-бързо възстановяване на красотата на кожата ви.

Маска с ябълка и мед

Настържете на ситно ренде половин ябълка. Добавете към нея 1-2 супени лъжици мед и разбъркайте добре. Поставете маската върху предварително почистена кожа и оставете да действа 15 минути. След това изплакнете с вода и ако е необходимо нанесете подходящ овлажняващ крем.

Маска с овесени ядки и босилек

Овесените ядки са един от най-добрите натурални продукти за красива кожа без акне. В комбинация с други ценни съставки спомагат за почистването и разкриването на свежестта на кожата. Как да си направите маската?

Свързани статии

В кухненски блендер сложете 1 супена лъжица овесени ядки и няколко свежи листа босилек. След като съставките са пасирани добре, сложете ги в купичка и добавете малко количество вода до получаване на гъста каша. Поставете маската върху почистена кожа за 15 минути.

Маска с морска сол

Солта е един от най-добрите натурални ексфолианти за кожа. Нейният незаменим минерален състав спомага в борбата с акнето. За да си направите маска, смелете малко количество морска сол. Към нея прибавете малко вода и лимонов сок по желание. Направете гъста паста и поставете от нея само върху пъпките. Оставете да действа 15-20 минути и след това изплакнете с хладка вода.

Коментирай