Здраве и красота

Естествено избелване на зъби

Как да постигнем ефект в домашни условия?

05.08.2015г. / 13 18ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Красивата и бяла усмивка променя цялостно начина, по който изглеждаме.

Не е случайно честото споменаване на факта, че най-добрият аксесоар, който една жена може да притежава е именно нейната усмивка.

Тъй като историята познава много дами, станали известни именно със своите бели зъби и позитивно настроение, с което огряват на всяко събитие.

Ключов елемент от добрия ни външен вид докато се усмихваме са белите зъби.

Безбройните продукти с избелващ ефект често са твърде скъпи и освен, че отнемат много време до постигане на краен резултат, изискват определени ограничения в консумацията на дадени храни и напитки.

Свързани статии

Ако искате да получите снежно бяла усмивка без да посещавате своя личен зъболекар, представяме няколко природни варианта, които да опитате докато сте у дома.

Ето кои са те:

1. Банан или портокал

Използвайте кората на един банан или портокал. Вътрешната, фиброзна част може да избели вашите зъби след продължително търкане и повторение редовно на процедурата. Освен промяна в цвета, ще забележите и значително по-ясният блясък, който вашата усмивка ще придобие.

2. Лимон

Сокът от половин лимон ще ви помогне в мисията за по-бели зъби. Начинът е същият като при портокала и банана – втривайте нежно, но енергично върху зъбите. По този начин ще премахнете неприятните жълти петна и зъбен камък.

3. Сода за хляб

Известна и работеща рецепта е смесването на половин чаена лъжичка сода за хляб с една щипка сол. Получената паста втривайте върху зъбите си с пръст.

4. Плодове и зеленчуци

Няма по-добър вариант за поддържане на красива и бяла усмивка от редовната консумация на плодове и зеленчуци. Единствената разлика е, че вместо да си помагате с нож, най-добре директно да отхапвате. Акцентирайте основно върху ябълки, моркови, краставици, целина и магданоз.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати