Здраве и красота

Основи при кола маска на триъгълника

Какво да имаме предвид за процедурата?

02.09.2015г. / 15 05ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Кола маска на триъгълника е един от най-често срещаните методи за обезкосмяване в тази област.

Макар и да звучи болезнено, процедурата всъщност е доста ефективна, ако търсите бърз начин да се сдобиете с гладка кожа за известен период от време.

Да, косъмчетата няма да изчезнат напълно, но със сигурност ще започнат да растат на много по-рядко, ще бъдат по-меки и тънки.

Желателно да е имате предвид, че първата процедура не трябва да се извършва, ако сте в първите три седмици на бременността и ако сте в „онези дни“ от месеца, тъй като и в двата случая ще бъдете много по-чувствителни към каквото и да е усещане.

Свързани статии

Представяме ви три от най-важните правила за кола маската на триъгълника, които да спазвате всеки път.

1. Има значение типа кола маска, който използвате

В днешно време, козметичната индустрия се е постарала да ни предостави възможност за избор между различните продукти. Течната кола маска вече е останала в миналото – тя цапа и е възможно да нанесете увреждания върху кожата като изгаряне и дори рани. Препоръчваме ви ленти или стуидена кола маска – който и начините да изберете, с тях процедурата е значително по-безболезнена.

2. Има начин да направите кола маската по-безболезнена

Говорейки за по-малко болка и дискомфорт, съществуват няколко трика, с които да си ги осигурите. Можете да вземете обезболяващо преди да отидете в козметичния салон или да си вземете много горещ душ прези процедурата. По вторият начин ще разширите порите и ще направите измъкването на корена значително по-бързо и лесно, отколкото обикновено е.

3. Не тренирайте преди или след кола маска

Потта може да навлезе в отворените пори на кожата и да причини инфекция и разлчини видове възпаление. Препоръчваме ви да стоите далеч от залите и тренировките между 24 и 48 часа след като сте се подложили на кола маска. Почиствайте зоната, за да избегнете каквото и да било раздразнение.

Коментирай