Здраве и красота

Скраб за тяло от смокини и кокос

Лесна рецепта за вкусен продукт

21.08.2015г. / 09 15ч.
Криси Табачка
Снимка: Brit + Co

Снимка: Brit + Co

Когато става въпрос за душ, обикновено предпочитаме да използваме продукти с приятен аромат, който да ни зареди и да ни подейства като арома терапия.

Ако съчетаем това качество на банята с лесните рецепти за домашна козметика, със сигурност резултатът няма да ни разочарова.

Плодовите съставки са чудесен избор, тъй като умело комбинират приятните и свежи аромати с високите си витаминозни стойности.

Представяме на вашето внимание лесна рецепта със смокини и кокосово масло. Скраб за тяло от този тип е идеален източник на Витамин А и Бета-каротен, които помагат за хидратиране на кожата и забавяне процеса на стареене.

Свързани статии

Кокосовото масло също хидратира, но и създава защитен филтър на кожата срещу атмосферните условия и неблагоприятното им влияние.

За приготвянето на почистващия плодов продукт ще ви бъдат необходими:

2 смокини

1 лайм

1 чаша кокосови стърготини

1 чаша кокосово масло

Начин на приготвяне:

Разрежете смокините и ги обелете. Сърцевината поставете в купа и прецизно намачкайте до получаването на хомогенна смес. Настържете кората на един лайм и я прибавете към пюрето от смокини. Поставете кокосовите стърготини и маслото, след което разбъркайте, докато равномерно не се разпределят съставките помежду си.

Готовата смес можете да изсипете в подходящ съд и дори малко бурканче, от което да използвате толкова количество, колкото ви е необходимо.

Коментирай