Здраве и красота

Наръчник за тен през цялата година

Как да използваме правилно автобронзант?

25.08.2015г. / 09 15ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

От годините, в които светлата, порцеланово-бяла кожа е била смятана за перфектния критерии за красота мина много време и нещата драстично се промениха.

С днешна дата, дамите се стремят да добият по всякакъв начин златиста кожа с тен и всячески се опитват да го запазят през цялата година.

Проблемът с тази тенденция е вредното влияние на много голяма част от използваните широкоразпространени методи.

Солариумът и прекомерното излагане на слънце са способни не просто да състарят преждевременно кожата, но и да ви докарат куп сериозни проблеми.

Свързани статии

Вместо това, препоръчваме да обърнете повече внимание на автобронзантите, с които цяла година да се радвате на екзотичен вид.

Представяме ви един лесен наръчник, с който да извлечете максимален ефект за възможно най-дълго време.

1. Ексфолиране

Ексфолирането на кожата е първата и най-важна стъпка. Използвайте скраб за тяло по цялото тяло и нежно масажирайте с кръгообразни движения. По този начин ще премахнете най-горния слой мъртви клетки и ще осигурите подходяща основа, на която автобронзантът да „хване“.

2. Хидратация

Правилната хидратация е „виновна“ за този красив и здравословен блясък, който кожата добива. Задължително изберете хидратиращия продукт според вашия тип кожа и нанесете по цялото тяло. Ако се колебаете за лосионите, винаги можете да се спрете на различни масла, но задължително следете за естествени и натурални съставки.

3. Нанасяне

Когато нанасяте автобронзанти, има едно много важно правило – сливайте! Масажирайте и преглеждайте детайлно всяка една част от тялото, като ако се наложи, можете да помолите за помощ. Важно е да не оставите една част по-тъмна от друга и да следите за неравномерни ивици. Започнете от краката и използвайте латексови ръкавици. След това, поставете малко количество и върху дланите, за да не останат по-светли от останалата част на тялото.

4. Грижете се за кожата

Можете да повтаряте процедурата толкова, колкото желаете, но задължително проучете добре продуктите, които използвате. Агресивните съставки могат да бъдат много вредни в дългосрочен период. Нанасяйте редовно хидратиращи кремове, като винаги е добре да избирате щадящи съставки.

Коментирай