Здраве и красота

Тибетски упражнения за всеки ден

За дълголетие и баланс

28.08.2015г. / 11 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да бъдем в баланс и добро здраве, трябва не само да внимаваме как се храним, но и да прилагаме някои упражнения всекидневно. Споделяме една от тайните за дълголетие на тибетския народ.

Следващите 5 упражнения ще ви помогнат да подобрите вашите гъвкавост, координация, ще намалят болките в гърба и стреса. 

Упражнение 1

Заемете лек разкрачен стоеж и ръцете поставете встрани. Гледайте напред, изправете гърба и дишайте равномерно. Започнете бавно да се въртите около оста си, по посока на часовниковата стрелка. Започнете с 2-3 завъртания, като постепенно увеличавайте, докато достигнете до 21. 

Упражнение 2



Легнете на земята със събрани крака и ръце до тялото. Опитайте се едновременно да повдигнете краката и главата, като брадичката трябва да докосне леко гърдите ви. По възможност краката трябва да са изправени. Вдишайте дълбоко при повдигането и издишайте при връщане в изходна позиция. 

Упражнение 3

Застенете на колене, изправете горната част на тялото, ръцете поставете на бедрата. Брадичката трябва да докосва леко гърдите ви. Опитайте се бавно да повдигнете главата си и тялото да извиете леко назад, като котка. Вдишайте дълбоко и издишайте при връщането в изходна позиция. 

Упражнение 4

Седнете удобно на земята със свити колене. Стъпалата трябва да опират в пода. Опитайте се бавно да повдигнете ханша, така че да се получи ъгъл от 90 градуса.

Свързани статии

Тялото ви трябва да бъде перпендикулярно на пода. Вдишайте, когато повдигнете тялото и издишайте при връщане в изходна позиция. 

Упражнение 5

Легнете по корем на пода. Ръцете са свити на нивото на гърдите. Започнете леко да повдигате торса нагоре, докато изпънете ръцете си. Вдишвате във възход и издишвате при връщане в изходна позиция. 

По материали от: adme.ru;paolodafloresta.wordpress.com

Коментирай