Здраве и красота

Съвети за здрави нокти

Как да се сдобием с такива?

27.08.2015г. / 15 30ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Хората определено забелязват начина, по който вие самите се грижите за себе си. Толкова време, колкото отделяте за лицето, толкова изискват и вашите ръце и нокти.

Слабите и начупени нокти се получават в следствие на няколко причини – смяна във времето, проблеми с диетата, гъбични инфекции, прекалено излагане на вода и недостиг на витамини са само част от тях.

Представяме ви няколко ефективни и работещи съвета, с които да постигнете мечтаните здрави нокти.

Със сигурност ще направите впечатление на хората около себе си, а и самите вие ще се почувствате по-красиви.

Свързани статии

1. Студена вода

Студената вода може да накара пластовете, в които е конструирана нокътната плочка, да се отделят един от друг. Падането на горния слой може да бъде предотвратено с хидратация сутрин и вечер

2. Недостиг на витамини

Липсата на биотин, сяра или витамин В може да доведе до несъвършенства по ноктите. Не забравяйте да консумирате сурови зеленчуци и плодове редовно, за да поддържате красив маникюр.

3. Инфекция

Ако страдате от гъбична инфекция, тя може да се отрази неблагоприятно на вашите нокти. В случай, че вашият доктор ви е изписал крем за това, втрийте малко количество от него и върху ноктите.

4. Правилно меню

Биотинът помага на тялото да обработи мастни киселини и протеини. Два и половина милиграма като добавка ежедневно помага да се засилят и заздравят ноктите. Другият вариант е да взимате дневно витамин В комплекс и да добавите повече протеин в менюто.

5. Щадете ноктите

Не използвайте маникюра, за да отлепяте каквито и да било лепенки, за изтегляне на телчета или други подобни дейности. Вместо това, вземете подходящ инструмент, щадете и се грижете за ноктите на ръцете. 

Коментирай
Свободно време