Здраве и красота

Как да поддържате инструментите за коса?

Удължете живота на пресата, машата и четката

04.09.2015г. / 12 49ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ако сте от хората, които всеки ден решат своята коса, то със сигурност знаете колко е важно гребените и четките ви да бъдат чисти.

В противен случай, по повърхността се събират освен видимите косъмчета, така и не винаги видимите с невъоръжено око части от кожата на скалпа.

Тези малки парченца съдържат повърхностен слой мъртва кожа и е възможно да създадат благоприятни условия за развитие на бактерии, които директно да „занесете“ върху косата и респективно – главата си.

За да не се изправяте пред проблеми като зачервявания, падане на коса, сърбеж и какъвто и да било дискомфорт, следвайте следните прости правила за хигиена на четките и гребените за коса.

Свързани статии

1. Съхранение

Научете се да съхранявате инструментите за красотата на вашата кожата правилно. Вместо да ги оставяте разпръснати из цялата спалня или помещението, в което обикновено се оправяте за излизане, най-добре ги приберете в някой шкаф. По този начин няма да ги излагате на прах, вода и каквито и да е външни, неблагоприятни фактори.

2. Почистване

Използвайте влажна кърпа, за да избършете гребените и четките. Това ще ги поддържа чисти за по-дълго време. Необходимо е да извършвате това поне веднъж седмично. Когато става въпрос за пресата за коса или за машата, не използвайте този метод, докато са още топли. Изчакайте да изстине добре и тогава забършете. Макар и проста, тази техника ще удължи значително живота на вашите инструменти на красотата.

3. Топлина

Когато изправяте косата си или я къдрите с маша, винаги използвайте най-ниската настройка на температурата. Това не само, че ще щади значително повече косата ви, но и ще предпази инструмента, осигурявайки му много по-дълъг живот.

4. Препарат

В случай, че вашите инструменти за коса са твърде замърсени и обикновена влажна кърпа не помага, можете да потърсите по-силен продукт, който съдържа алкохол. Използвайте малко количество върху памучен тампон и така ще премахнете всякакви замърсявания или остатъци от такива върху устройството, независимо дали е преса или гребен.

Коментирай