Здраве и красота

Нов сезон – нов режим за красота

Красотата и нейните промени

11.09.2015г. / 12 15ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Както всички знаем, лятото вече е към своя край. Освен дрехите и заменянето на банския костюм с кашмирения пуловер, кожата ни също има нужда от по-различно отношение.

Промяната в атмосферните условия, по-високата влажност, по-малкото слънце и значително понижаващите се температури налагат коренно различен подход, с който да задържим здравословния и красив външен вид и този сезон.

Ежедневната рутина, която лятото се състои в хидратиране и слънцезащита, преминава в хидратиране и... хидратиране.

Освен това, има и някои други неща, които трябва да промените – вижте кои са те:

Свързани статии

1. Ексфолирайте от глава до пети

Както гардеробът ви има нужда от цялостна подмяна, така и вашата кожа. Дойде краят на плажните дни и е необходимо да възобновите тялото. Използвайте нежен ексфолиант, с който да почистите мъртвите клетки и да подсилите процеса на регенерирането им.

2. Обезкосмяване

Независимо от факта, че ще започнете по-често да носите дълги панталони, не трябва да запускате тялото си. Още повече, че от слънцето косъмчетата са изсветлели, а корените им са изтънели. Приемете това като постоянен перфектен външен вид и подготовка за догодина.

3. Крака

Сухите и напукани пети ще станат по-зле с носенето на високи и затворени обувки през сезона. Вече го няма пясъка, по който да ходите ежедневно боси. Погрижете се с баня от топла вода и сок на половин лимон. Оставете краката вътре за 20 минути и след това изтъркайте добре.

4. Хидратирайте ръцете

Значително по-агресивните течения и студен вятър оказват влияние върху нежната кожа на ръцете. Използвайте редовно крем и мажете кожата, за да не се налага да се справяте с дискомфорт, ранички, напуквания и суха на допир ръка.

5. Направете си маникюр

Поглезете се с един красив маникюр в модерните за сезона розово-лилави нюанси. В крайна сметка, това е едно от нещата, което ще ви носи радост и положителни емоции през предстоящите студени дни.

Коментирай