Здраве и красота

5 храни за бърз растеж на косата

Хапвайте повече жълти чушки

29.09.2015г. / 09 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ежедневните грижи, стилизантите, хормоналните промени, могат да окажат негативно влияние върху здравината и красотата на косата. Скъпата козметика не е достатъчна, когато искате да витализирате косата си и да стимулирате нейния растеж.

Важно е да обърнете внимание и на начина си на хранене. Едни от най-добрите храни, стимулиращи растежа на косата са стридите, авокадото, бадемите. Хапвайте по-често от тях, но и от следващите изброени.

Сьомга

Една от най-полезните риби, които се грижат не само за нашата фигура и кожа, но и за нашата коса, е сьомгата. Богата е на полезни мазнини, витамин D и протеини, но също така съдържа и омега-3 мастни киселини, които стимулират растежа на косата и като поддържат скалпа здрав.

Жълти и червени чушки

Красивата коса се нуждае от много витамин С. Жълтите и червени чушки съдържат почти пет и половина повече витамин С от портокалите. Витаминът е мощен антиоксидант, който укрепва косъма, стимулира растежа и намалява риска от накъсване.

Яйца

Яйцата също са отличен източник на омега-3 мастни киселини. Те съдържат и биотин, благодарение на който се радваме на красиви кожа и коса. Ето защо е хубаво не само да ги консумирате, но и да си правите домашни маски за коса с тях.

Свързани статии

Слънчогледови семки

Вкусни и леки за хапване по всяко време, слънчогледовите семки са богати на важния за красотата и здравината на косата витамин Е. Той ще спомогне за увеличаването на притока на кръв към кожата на главата, което от своя страна стимулира растежа на косата.

Сладки картофи

Сладките картофи са една чудесна добавка към вашето меню. Имат не само плътен и приятен вкус, но са с високо съдържание на бета-каротин, който стимулира растежа на косата.

Коментирай
Свободно време