Здраве и красота

Здрави и „млади“ гърди за по-дълго

Как да запазим здравето и стегнатостта на гърдите си?

03.10.2015г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Гърдите са символът на женската красота и сексапил. Те са символ и на майчинството. Изобщо, женското начало е тясно свързано с гърдите.

Както всеки друг орган от тялото, така и гърдите страдат от различни заболявания и естетически проблеми. Какво трябва да направим, за да са гърдите ни здрави и „щастливи“?

Носете правилния размер сутиен

На мнозина не им се вярва, но размерът и моделът на сутиена са от огромно значение. Той е аксесоарът, който носите върху гърдите си през целия ден и затова е важно той да не причинява вреди.

Важно е, когато се приберете у дома да свалите сутиена, за да могат гърдите ви да „отпочинат“ от напрежението през деня.

Яжте кейл

Кейл е растение от рода на зелето, много подходящо за салати, задушени и печени ястия. В него се съдържат големи количества химически съединения, които предпазват от рак на гърдата както и в броколите, рибата, ябълките и чесъна.

Кейл е с ниско съдържание на мазнини, но високо на фибри, което го прави полезно като цяло за организма.

Ограничете алкохола

Любителките на алкохола (не говорим за алкохолици!) трябва много да внимават, ако искат да имат здрави и добре изглеждащи гърди. Алкохолът и пушенето причиняват щети в организма на различни места, едно от които са женските гърди.

Ако искате гърдите ви да останат за по-дълго млади и в добро здравословно състояние, просто не пийте много, спрете да пушите и намалете кафетата. Това е от огромно значение.

Упражнявайте се редовно

Снимка: iStock

Упражнявайте се колкото се може по-често. Това помага на тъканите в гърдите да не изгубят еластичността си, както и здравината на съединителната тъкан.

Здравословната диета и физическата активност ще повдигнат не само гърдите ви, но и самочувствието ви!

Свързани статии

Кърмете!

Не се доверявайте на митовете, че кърменето унищожава гърдите. Други са факторите, които съсипват вида и здравето им. Кърменето не е сред тях.

То е не само полезно за вашето бебе, но и за здравето на гърдите. Проучванията показват, че продължителното кърмене предпазва от рак на гърдата.

Редовни прегледи

Независимо дали сте на 20, 30 или 40 години – редовните прегледи при мамолог са задължителни! За жените над 50 пък не може да става и дума да не се преглеждат ежегодно. Рискът от рак не е за подценяване, възрастта на заболеваемост също спада в последните години, така че превенцията е най-добрият съветник на здравето!

Коментирай