Здраве и красота

10 хитри трика за красота

С които ще спестите пари и време

12.10.2015г. / 14 09ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Искате да изглеждате добре? Ползвате какви ли не козметични продукти и гримове. Посещавате разкрасяващи процедури. Правите какво ли не в името на красотата?

Спрете да харчите излишни пари и се доверете на някои трикове за красота, които струват малко, но имат огромен ефект!

1. Добавете малко етерично масло от мента в балсама за устни, за да им придадете плътен ефект.

2. Ако случайно си изберете по-тъмен фон дьо тен, смесете го с малко хидратиращ крем или коректор, за да го изсветлите.

3. Ако спиралата ви е на свършване или се е втвърдила вече, сложете я под мишницата си, за да се стопли малко. След това ще видите колко по-лесно се нанася.

4. Ако искате да разредите сгъстената спирала, смесете я с 2-3 капки разтвор за контактни лещи. Но ако спиралата ви е по-стара от 3-4 месеца ще се наложи да я изхвърлите така или иначе. След този период на употреба тя става опасна за здравето.

5. Искате да премахнете подпухналостта около очите? Просто се наспете! Само това трябва да направите. Липсата на сън вреди на красотата.

6. Искате гланцираното ви червило да има по-матов ефект, но не искате да купувате ново червило? Просто нанесете малко коректор на устните преди да сложите червилото. Това ще придаде матов цвят на вашето червило, а и ще остане върху устните по-дълго.

7. За да направите и лака си малко по-матов от нормалното, добавете съвсем малко царевично нишесте в него и разбъркайте добре.

8. Ако обичате да си правите прически с фиби, но формата вечно се разпада още преди края на деня, напръскайте фибите със спрей за коса и фиксирайте кичурите. Прическата ви ще остане здрава и цяла.

9. Спестете време като увивате мократа си коса със стара тениска вместо с кърпа. Действа много по-успешно.

10. Вместо да се чудите с какво да изстържете загрубялата кожа на краката си, направете им чудна маска с вазелин през нощта. Намажете краката си и обуйте дебели памучни или вълнени чорапи. На сутринта ефектът ще е страхотен!

Коментирай