Здраве и красота

Правилно оформяне на веждите

Кои са най-честите грешки, които допускаме при оформянето на веждите?

16.10.2015г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Почти няма жена, която да не оформя веждите си по някакъв начин. Скубането на веждите е задължително, ако искаме да не приличаме на пещерна жена.

Но с оформянето идват и доста грешки. Много жени ги допускат без да си дават сметка за това. За да се предпазите от тези често срещани грешки при оформянето на веждите, вижте за какво трябва да внимавате!

Веждите трябва да започват от правилното място

Преди да започнете да оформяте веждите си се уверете, че те започват от точното място. Веждите не трябва да са нито много дълги, нито много къси. Началото им трябва да е на една и съща мислена линия с външната стена на ноздрите. Ако ви е трудно да прецените на око тази мислена линия, вземете молив или линийка, за да измерите точно.

Използвайте правилното огледало

Много жени правят грешката да използват увеличителното огледало при оформяне на веждите. Това обаче дава неясна преценка за цялостната визия на веждите. Така лесно изкривявате линията, изтънявате веждите и ги правите различни. Не искате това, нали?

Винаги използвайте нормалното огледало. То ще ви помогне да прецените необходимото разстояние и форма при обработка.

Не подстригвайте веждите

Много жени го правят, особено тези с руса коса, за да избегнат боядисването на веждите и едновременно да добият ефекта на по-светлите вежди.

В интерес на истината, много малко жени се нуждаят наистина от подстригване на веждите. Рискувате да загрозите веждите си, защото подстригването, особено непрофесионалното, крие риск от неравномерно скъсяване и поява на „плешиви петна“ по веждите.

Снимка: iStock

Освен това рискувате веждите ви да щръкнат на определени места, което може да събуди комични реакции. По-лошото е, че чрез подстригването можете да провокирате свръхрастеж на веждите ви, а не искате това, нали?

Не мажете веждите с нищо

Най-често срещаната грешка, която почти всички жени правят е да мажат веждите си с какво ли не – кремове за лице, фон дьо тен, пудра, коректори за кожа, слънцезащитни лосиони, овлажнители. Това се случва, защото мажейки лицето е много трудно да избегнем зоната около веждите и самите вежди.

Истината е, че веждите нямат нужда от тези продукти. Като ги нанасяте върху тях, рискувате да предизвикате оредяване на веждите, окапване на космите и дори предотвратяване на растежа. Трябва да се има предвид, че космените фоликули на косата и на веждите не са еднакви и не се нуждаят от едни и същи третиращи продукти.

Вземете си добър молив за вежди

Ако досега не сте употребявали молив за вежди, сега е време да го направите. Но изберете правилния – това е от значение! С помощта на консултанти подберете точния цвят, който ще пасва на лицето ви. Внимавайте само кафявите тонове да нямат червени нюанси, освен ако това не е целта ви.

Коментирай