Здраве и красота

4 камъка, които балансират щитовидната жлеза

Носете огърлица с кехлибар

30.10.2015г. / 17 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дисбалансът на щитовидната жлеза може да се прояви както при двата пола, така и в различни възрастови групи. Факторите влияещи върху нарушаването на функцията й могат да обхващат широк спектър. Едни от най-честите неразположения подсказващи за нарушена функция на щитовидната жлеза са депресия, безпокойство, раздразнителност, сексуална дисфункция, нарушения на съня, промяна в телесното тегло и други.

Освен назначената от специалист терапия, успоредно с това може да се приложи и силата на специални камъни, които имат положително влияние върху здравето на щитовидната жлеза. Споделяме някои от тях.

Кехлибар

Кехлибарът е не само един красив камък, но се препоръчва на пациенти, които страдат от намалена функция на щитовидната жлеза. Той повишава усвояването на йод от организма и е използван като лечебен камък още от древни времена. За да се възползвате от неговите лечебни сили и качества, носете висулка или огърлица от кехлибар.

Син халцедон

Синият халцедон е в красиви пастелни багри и работи предимно за облекчаване на нервното напрежение и регулиране хиперфункцията на щитовидната жлеза. За да бъдете винаги в баланс, в добро настроение и усещане, носете камъка под формата на медальон.

Аквамарин

Още един необикновен камък в синьо-зелените нюанси, който може да повлияе благоприятно при пациенти с хипо и хипертироидизъм. Един ефективен регулатор на жлезите, който също помага да се освободите от негативните настроения.

Свързани статии

Лапис лазули

Лапис лазули също се използва от векове за балансиране на здравословното състояние. Спомага за хармонизиране функцията на щитовидната жлеза и повишава умствената дейност. За да почувствате неговата необикновена сила е важно да го носите като огърлица и да имате търпение. Силата на камъните е голяма, но работи по-бавно във времето и се изисква по-дълъг период, през който да им се доверите, като ги носите върху себе си.

Коментирай
4 rate up comment 3 rate down comment
7 ( преди 8 години )
Narushenita vav funkcijata na shtitovidnata jleza se lekuvat sas saotvetni medikamenti. Ponijenata funkcija se substituira s hormoni na samata jleza. Kamanite, kolkoto i krasivi da sa ne igrajat nikakva rolja v lechenieto ili profilaktikata na shtitovidnata jleza. Mnogo jalko ako v napisvaneto na statijata e uchastval "lekar", napr. teksta: "АквамаринОще един необикновен камък в синьо-зелените нюанси, който може да повлияе благоприятно при пациенти с хипо и хипертироидизъм". Takova neshto moje da napishe samo nepopravim laik ili kraino zlonameren chovek. Mnogo jalko!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар