Здраве и красота

Отслабнете с ръчната диета

Без да се лишавате

29.09.2016г. / 00 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Борбата с излишните килограми може да бъде трудна и да не доведе до желаните резултати. Ако все още не знаете как да формирате вашето дневно меню така, че да има положителен ефект върху талията ви, за вас е така наречената „ръчна диета“.

Ръчната диета е лесна за спазване и най-важното – според ръката си може да разберете от кои храни в какво количество може да консумирате на порция хранене. Според специалисти количеството е един от водещите фактори за това как поддържаме своята фигура.

Така например консумираното месо или риба на порция не бива да бъде по-голямо като количество от дланта ви, а въглехидратите (като паста, ориз и други) не повече от половината ви юмрук. Ако обичате да хапвате филийка с масло или маргарин, количеството им не бива да е повече от върха на пръста ви.

Плодовете и сладките изкушения на хранене не бива да са повече като количество от юмрука ви. Като това не означава, че може да изядете цял шоколад! Хапнете само 2-3 блокчета. Хапвайте по една шепа свежи зеленчуци на всяко хранене.

Свързани статии

За сирената също виждате от инфографиката колко може да си позволите да хапвате. Ако обичате фъстъчено масло например, то не бива да е повече от върха на пръста ви като количество.

Не забравяйте, че ако искате да отслабнете дори и количеството на въглехидрати на хранене да е малко, с тях не бива да се прекалява. На следващо хранене може да ги замените с плод или зеленчуци.

Млякото не бива да бъде повече от една малка купичка.

Снимка: Pinterest

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати