Здраве и красота

Освободете се от токсините в името на красотата

Вземете мерки, за да изглеждате добре

25.11.2015г. / 10 20ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Точно както тялото, така и кожата има нужда от детоксикация.

Благодарение на факта, че сме изложени на толкова много химически и токсични вещества всеки ден, нашите органи и кожа минават през много вреди, които засягат здравето ни.

„Пренасищането“ на токсични материали причинява кожни обриви, алергии, суха кожа, пигментация, екземи и дори псориазис.

Кожата действа като резервен орган за елиминиране на тези вещества и често сигнализира за високи нива на токсичност в организма.

Свързани статии

Ето как:

Тежки метали

Бисмут, олово в червилата, арсен, мед и други тежки метали могат да бъдат погълнати чрез храна и продукти от козметичната индустрия. Те вдигат нивата на токсичност и след като минат критичната граница, организмът не е в състояние да ги отстрани.

Замърсители на околната среда

Серните газове, въглеродният окис, праховите частици, бактериите, вирусите, гъбичките и плесените правят кожата чувствителна, нетолерантна, суха, тъмна и склонна към напукване.

Замърсена вода за пиене

Много проучвания са правени върху пречистването на водата с въглен, UV светлина и с технология за обратна осмоза. Водата, която поглъщаме, може да бъде замърсена с токсини, бактерии, гъбички, спори, паразити и други.

Лекарства

Повечето лекарства се метаболизират в черния дроб, бъбреците или и в двата органа. В случай на намалена функция или предозиране, те са склонни да се натрупат и да нанесат неприятни увреждания върху кожата и другите органи. Желязото, поглъщано в продължително време, може да доведе до тъмна пигментация на кожата.

Коментирай