Здраве и красота

Домашни бонбони за болно гърло и кашлица

С вкус на мед и лимон

24.11.2015г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: youtube.com

Снимка: youtube.com

В сезона на настинките и грипа всеки търси бързо спасение от болките в гърлото. Когато налице е неразположението почти винаги не разполагаме с необходимите пастили за смучене. За тези моменти споделяме една домашна рецепта за бонбони. С тях бързо ще облекчите болките в гърлото, възпалението, а могат да ви помогнат и ако страдате от кашлица.

Необходими съставки:

  • ½ чаша мед
  • ½ чаша вода
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 чаена лъжичка прясно настърган корен от джинджифил или половин непълна чаена лъжичка на прах
  • 2-3 зърна карамфил

В тенджера сложете водата, джинджифила и зърната карамфил. Оставете съставките да врат около 2-3 минути, а след това прецедете сместа (ако ползвате джинджифил на прах не е необходимо да прецеждате).

Свързани статии

След това отново я върнете в тенджерата и добавете меда и лимоновия сок. Когато сместа заври и се образува пяна, снемете от котлона за няколко секунди, а след това отново я върнете, като не спирате да я бъркате. Когато е достатъчно гъста и с тъмен карамелен цвят, може да направите бонбоните.

В тавичка поставете хартия за печене. С помощта на лъжица изсипете върху нея малки количества с размера на бонбони за смучене. След като бонбоните са добре охладени, поръсете върху тях малко количество пудра захар. Това не само ще ги направи още по-вкусни, но няма да им позволи да се слепнат един за друг. Съхранявайте бонбоните в стъклен буркан.

Коментирай