Здраве и красота

Какво предизвиква тъмни кръгове освен недоспиването?

Здравословни причини за поява на тъмни кръгове около очите

01.12.2015г. / 13 20ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Тъмните кръгове около очите са ужасен и загрозяващ красотата проблем. Много жени не обръщат внимание на тъмните кръгове, смятайки, че са се появили от недоспиване. Това е само едно от нещата, които предизвикват тъмни кръгове около очите.

Какво още може да предизвика тъмни околоочни петна и подутини?

Неправилна диета

Чрез детоксикиране можете да намалите драстично тъмните кръгове. Често неправилното хранене предизвиква задръжка на течности, подуване и изменения в пигментацията на тъканите по повърхността на кожата.

Правилното редовно детоксикиране на организма помага в премахването на този неприятен кожен проблем. Детоксикиращ план можете да откриете тук.

Недостатъчно сън

За да премахнете тъмните кръгове около очите не трябва да пропускате да се наспите добре. Късното лягане и ранното ставане са двата най-големи неприятели на красотата на кожата около очите.

Процесът на изтегляне на течностите от тъканите чрез кръвта е бавен, защото и метаболизмът се намалява по време на сън. Когато спим твърде кратко тялото ни няма време да извърши всички процедури по възстановяването и това си личи по външния ни вид.

Проверете щитовидната си жлеза

Промените в работата на щитовидната жлеза могат да дадат отражения в кожата около очите. Липсата на концентрация, инатливите изблици, загубата на тегло, косопадът, умората могат да са съпътстващи симптоми на увеличена функция на щитовидната жлеза, показател за които са и тъмните кръгове около очите.

При понижена функция на щитовидната жлеза е много характерно освен тъмно оцветяване около клепачите да се наблюдава и подуване и подпухналост.

Свързани статии

Проверете нивата на желязото и витамин В12

Друг показател за тъмните кръгове са ниското желязо и липсата на витамин В12 в тялото. Това може да доведе до влошаване на кислородния баланс и усвояването му от тъканите, което кара кръвта да е по-склонна към съсирване. Така се появяват тъмните кръгове около очите.

Не наблягате на витамин К

Витамин К се открива в черния дроб, броколите, брюкселското зеле, тъмнозелените зеленчуци и листните такива, морковите, спанака, ягодите.

Витамин К е много важен за кръвосъсирването и кръвообращението. Лошата циркулация на кръвта причинява тъмни кръгове около очите. Затова трябва да се приемат повече от тези продукти, които ще допринесат за подобряване на кръвообращението и нивата на витамин К.

Коментирай