Здраве и красота

Детоксикиращи вани за здраве и красота

Богати на аромати

01.12.2015г. / 09 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Детоксикиращата вана е една чудесна алтернатива на релаксацията и удоволствието, което може да получите в спа центъра. След такава вана ще сте елиминирали голяма част от токсините в организма и ще възстановите енергийните нива в тялото си.

Има много и различни варианти за приготвянето на релаксираща вана за детоксикация, но всички те се основават на някои общи правила. Вижте някои от тях, както и предложения за детоксикиращи вани.

Ваните с морска сол могат да се правят през ден. В случай, че добавите към тях сода за хляб или етерични масла, детоксикиращата процедура трябва да се прави веднъж седмично.

Престоят ви във ваната не бива да надвишава 20 минути. Температурата на водата не трябва да надвишава 36 °C, когато в нея има соли и 40 °C, когато е с етерични масла.

Преди да се потопите във ваната, вземете душ. Измийте се с душ гел, може да си направите и лек пилинг на кожата на тялото.

След релаксацията вземете душ само с хладка вода.

Изпийте чаша вода, за да предотвратите обезводняването.

Ето и няколко предложения за детоксикираща вана.

Вана със зелен чай

Добавете зелен чай към ваната със соли, за да повишите вашата енергия, да стегнете кожата, за понижаване на холестерола.

Свързани статии

Вана за облекчаване на болките в гърба

Английската сол е богата на магнезиев сулфат и може да спомогне за облекчаване на болките в гърба и мускулите. В комбинация с различни етерични масла, като мента, евкалипт, розмарин, лавандула и канела, вие ще постигнете пълен релакс.

Вана с бентонитова глина

Тази разкошна отпускаща вана съчетава един микс от съставки богати на минерални вещества и аромати. Към ваната с бентонитова глина добавете малко количество английска сол и етерични масла от лавандула и тамян. Ароматът на маслата ще ви помогне да снемете напрежението, което се е натрупало през деня.

Снимка: istock

Коментирай