Здраве и красота

Добавки, които правят чая още по-здравословен

При болки в корема добавяйте джинджифил

19.12.2015г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чаят е напитка, която има своята хилядолетна история. Неговите разнообразие, аромати и ползи за здравето са го превърнали в една от на любимите здравословни напитки в наши дни.

Добавяйки към него някои съставки, като канела например, ние не само се наслаждаваме на още повече вкусове, но и получаваме повече здраве. Вижте някои ценни съставки и в кои случаи да ги добавяте.

Звездовиден анасон

Плодовете на звездовидния анасон са чудесна здравословна добавка, когато страдате от болки в гърлото, възпаления на устната кухина, зъбобол. Комбинация на чай с анасон може да се приема, дори ако страдате от кашлица. Така ще се възстановите и по-бързо.

Жасмин

Ароматният жасмин ще ви помогне да се справите в онези моменти, в които ви липсва енергия, както и да преборите симптомите на хронична умора. Също така чаят от жасмин спомага за намаляване на апетита и за контролирането на кръвното налягане.

Джинджифил

Коренът от джинджифил е перфектната добавка, когато искате да стимулирате обмяната на веществата. В допълнение неговите противовъзпалителни съединения могат да ви помогнат, когато страдате от грип и настинка, имате болки в стомаха, гадене, болки в гърлото.

Невен

Невенът има бактерициден ефект, който може да помогне при болки в гърлото или настинка. Също така действа очистващо и спомага за по-бързото заздравяване на раните.

Свързани статии

Лавандула

Добавяйте всеки път лавандула към чая ви, когато имате нужда да релаксирате. Ако страдате от безсъние и нервност, отново се доверете на аромата и вкуса на лавандулата.

Мента

Чаят с мента има успокояващо и отпускащо действие. Ментата помага при нарушено храносмилане, при настинки, кашлици, бронхит.

Коментирай
Свободно време