Здраве и красота

3 зимни маски за красива кожа на лицето

Подхранете кожата с шоколадова маска

17.12.2015г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изключително ниските температури, студеният вятър и липсата на слънце през зимните дни, могат да са причина кожата на лицето на загуби своя свеж вид и блясък. Грижата за кожата на лицето през зимата на бива да бъде пренебрегвана. Освен ежедневните грижи, препоръчително е 1-2 пъти седмично да се правят и домашни маски. Споделяме три рецепти за нежна грижа през зимните дни.

Маска с авокадо

Маската с авокадо е чудесна грижа за всеки тип кожа през зимата и особено за по-сухите кожи, склонни към раздразнения. Вземете половин добре узряло авокадо и го намачкайте на пюре. Добавете към него няколко капки зехтин и няколко капки пресен портокалов сок.

Приложете ароматната маска върху почистена кожа за 15-20 минути, а след това изплакнете с хладка вода. Благодарение на тази маска, кожата на лицето ви ще бъде подхранена с гама от витамини, минерали, антиоксиданти и омекотяващи агенти.

Маска с шоколад

Въпреки че сме свикнали по-често да хапваме любимото ни лакомство, то е една добра грижа за кожата на лицето, но и на тялото. За да си направите маска за лице ще ви трябва черен шоколад с поне 70% съдържание на какао.

Разтопете 4-5 блокчета шоколад на водна баня, а след това го оставете да се охлади. Добавете към него чаена лъжичка мед и чаена лъжичка заквасена сметана или гъсто кисело мляко. Разбъркайте добре и поставете маската върху почистена кожа за 15 минути. След това изплакнете с вода.

Свързани статии

Маска с тиква

Една от най-добрите зимни грижи за кожата на лицето е маската с тиква. Тиквата е богата на цинк, който помага на кожата да не отделя излишно количество себум. Освен това този есенно-зимен плод осигурява и една нежна ексфолиация на кожата.

За да си направите маската ще ви бъдат необходими 2 супени лъжици ситно настъргана тиква, 1 чаена лъжичка лимонов сок, 1 яйчен жълтък или белтък (ако ви е по-мазна кожата използвайте белтък) и 1 голяма лъжица мед. Всички съставки се разбъркват добре. Маската се нанася на почистена кожа за 15-20 минути.

Коментирай