Здраве и красота

Край на неприятната миризма на подмишниците!

Розмарин, лавандула и мента елиминират неприятния мирис

15.12.2015г. / 15 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Миризмите, които отделят телата ни са причинени от редица процеси, които се случват, както и в резултат на храните и напитките, които консумираме. Противно на схващането, че неприятната миризма в областта на подмишниците е причинена от потта, трябва да отбележим, че потта няма мирис.

Бактериите, които се задържат върху кожата ни са отговорни за неприятната миризма. Редовното обезкосмяване, отличната лична хигиена, здравословното хранене могат да спомогнат за регулирането на потенето и образуването на неприятен мирис.

В някои случаи и тези грижи не помагат. Тогава е добре да се направи консултация със специалист и да се прилагат някои естествени методи за освежаване кожата в областта на подмишниците. Споделяме някои от тях.

Грижа с хамамелис

Хамамелисът е една чудесна грижа за домашно третиране на неприятната миризма. Купете си от аптеката тинктура от хамамелис и с помощта на памучен тампон нанесете нежно от него върху кожата на подмишниците. Оставете да изсъхне добре и по желание нанесете дезодорант.

Чаено дърво

Чаеното дърво е антибактериална билка, която действа като естествен антисептик. Антисептици могат да убиват бактериите и гъбичките, намиращи се на повърхността на кожата. За да предотвратите отделянето на неприятна миризма, смесете 2-3 капки масло от чаено дърво с 2 супени лъжици вода.

Тази ароматна комбинация може да сложите и в шише с пулверизатор или да нанесете върху кожата на подмишниците с памучен тампон. Ако искате да поставите дезодорант, изчакайте маслото да попие добре в кожата ви.

Розмарин

Розмаринът е билка, която често използваме в кулинарията. Но е доказано, че нейните съединения могат да елиминират бактериите и гъбичките, причинители на неприятната телесна миризма.

Свързани статии

За да се възползвате от качествата на розмарина, направете си отвара и всеки ден след душ обливайте кожата на подмишниците или с помощта на памучен тампон обтривайте добре тези области на кожата. При необходимост нанесете дезодорант.

Сода за хляб

Готварската сода не само елиминира излишната влага, но и бактериите, които причиняват неприятната миризма. Сутрин след като сте взели душ, подсушете добре кожата на подмишниците. След това без да поставяте дезодорант нанесете малко количество сода. В тази грижа може да заместите содата с царевично нишесте.

Коментирай