Здраве и красота

2 съставки в комбинация за добър сън

За да бъдете на сутринта енергични

18.12.2015г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Човек прекарва около една трета от живота си в сън. За да бъдем енергични и продуктивни, ние се нуждаем от 8 часа сън на нощ, който да бъде спокоен и дълбок. Трябва да бъдат взети под внимание два аспекта на съня – време на сън и качеството на съня. Дори ако човек получава необходимите 8 часа сън, качеството му може да е лошо.

Лошият сън води до замаяност и умора през деня. Умората води до чувство на неудовлетвореност, липса на мотивация, повишаване на апетита. Според специалисти дори и да не спите 8 часа, ако сънят ви е пълноценен, вие ще се събудите с енергия и желание да започнете добре новия ден.

Храненето, стресът и начинът на живот, оказват влияние върху качеството на съня. Всеки има своите малки трикове, за които смята, че му помагат да спи спокойно. Днес споделяме една невероятна комбинация, която ще ви осигури пълноценен и здрав сън и бодра утрин. Всичко, което ви трябва е стъклен буркан, 1 чаена лъжичка хималайска розова сол и 5 чаени лъжички мед.

Свързани статии

Смесете тези две съставки заедно в стъкления буркан и ги съхранявайте на хладно и тъмно място. Старайте се съотношението винаги да бъде 5 към 1. Всяка вечер преди сън поставяйте по една супена лъжица от сместа под езика си и оставете да се разтвори естествено.

Медът и хималайската сол са богати на много минерали и микроелементи, като магнезий, който ще ви помогне да имате хубав сън.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Стойне от Чукурово ( преди 8 години )
Я като му опънем 3 ракии,ама собствено производство,и после спим като!?.....***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар