Здраве и красота

Бюти приложения на розовата вода

Почистете грима

14.01.2016г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Розовата вода има много предимства и може да се използва по различни начини, за да имаме красива и здрава кожа. Природното чудо е богато на витамини А, С, D, Е и В3. Действа антиалергично, противовъзпалително и има редица други бюти приложения. Вижте какви.

Прилагайте розова вода, за да освежите погледа си. Сутрин или вечер, след дългия работен ден очите ни са уморени, подпухнали и с леки сенки. Розовата вода е идеална грижа за околоочния контур.

Сложете шишенцето с водата за няколко минути в хладилника. След това напоете памучни тампони и ги приложете върху клепачите за 5-10 минути.

Освежавайте лицето си през целия ден. През летните дни, след спорт или когато искате да бъдете по-свежи, розовата вода е вашето бюти спасение. Просто напръскайте от разстояние от нея върху лицето си. Това ще освежи кожата ви, ще я хидратира, ще я направи по-бляскава и няма да засегне грима ви.

Добавете я към ваната. Няма нищо по-отпускащо от хубава вана с аромат. Погрижете се и за кожата на тялото си като към релаксиращата вана добавите и розова вода. Нейният аромат ще ви накара да елиминирате напрежението натрупано през деня и ще хидратира кожата ви.

Използвайте розова вода, за да омекотите сухата кожа. Дамите със суха кожа могат да извлекат невероятните ползи от розовата вода. Когато я нанасяте върху кожата си, веднага ще забележите нейния успокояващ и омекотяващ ефект.

Почистете грима. Розовата вода може да замени почистващото мляко или мицеларната вода, когато искате да премахнете остатъците от грима. За още по-добра почистваща и овлажняваща грижа, върху памучен тампон нанесете малко количество кокосово масло и розова вода. Тази комбинация не само ще почисти замърсяванията, но ще подхрани в дълбочина кожата ви, особено на околоочния контур.

Свързани статии

Нанасяйте розовата вода вместо тонер. Редовната употреба на розова вода може да забави появата на фини бръчки. Нейните съставки спомагат за забавяне процесите на стареене, като същевременно стягат порите и правят кожата по-блестяща.

След обезкосмяване кожата винаги е зачервена, понякога болезнена или с малки пъпчици. За тези моменти отново може да се доверите на грижите на розовата вода.

Снимки: istock

Коментирай