Здраве и красота

5 точки, които помагат в отслабването

Доверете се на акупресурата

19.01.2016г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl

Снимка: photl

Акупресурата е китайска техника за стимулиране на определени точки и меридиани от тялото. Тя е базирана на идеите на акупунктурата. С нейна помощ могат да се овладеят редица неразположения в тялото, както и да се подобри общият му баланс.

Споделяме 5 точки, чиято ежедневна стимулация може да ви помогне в борбата с излишните килограми.

Точка на ухото

Стимулирането на тази точка от тялото ще спомогне за ускоряване на метаболизма и ще допринесе за загубата на тегло във всички части на тялото. С помощта на палеца правете масаж по два пъти на ден в рамките на три минути.

След масажа ще забележите, че тялото ви има повече енергия. Също така този масаж премахва неприятните симптоми на умора в ръцете, краката и раменете.

Точка на лицето

Точката на лицето, която трябва да стимулирате се намира точно между горната устна и носа. Необходимо е да я масажирате два пъти дневно в рамките на 5 минути. Този масаж помага при контрола на усещането за глад и нервност. Стимулирането на тази точка се препоръчва на тези хора, които страдат от емоционален глад.

Точка на ръката

Това е ключов момент в тялото ви, през който преминават всички меридиани от вътрешна енергия. Стимулирайте тази точка, за да освободите тялото от излишната топлина и за подобряване работата на червата. Масажирайте точката в продължение на 1 минута, 2 или 3 пъти на ден.

Точка на краката

Следващата точка се намира под коляното и се нарича цу-сан-ли. Нейното стимулиране подобрява храносмилането, но помага и за регулиране на проблемните процеси в цялото тяло. Затова се нарича точка на дълголетието или точка срещу сто заболявания.

Свързани статии

За да я намерите, покрийте коляно (без значение на кой крак) с ръка. Точката се намира на 5 см под капачката на коляното. Масажирайте я със силни кръгови движения в продължение на две минути всеки ден.

Точка на глезена

Тази точка се намира на 5 см от глезена от вътрешната страна на краката. Стимулирайте я всеки ден в рамките на една минута, като докато правите масажа е много важно да дишате бавно и дълбоко.

Снимки: lesyaka.ru

Коментирай