Здраве и красота

Плосък корем без диета и упражнения – как?

Можем да го постигнем лесно с няколко ежедневни трика

13.02.2016г. / 09 15ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Мечтата на всяка жена е да има плосък корем. За целта са необходими изтощителни упражнения, коремни преси и стриктна диета. Не е вярно! Можете да постигнете красива и елегантна талия като спазвате следните съвети!

Внимавайте с позата си

Усъвършенстването на правилната поза е от съществено значение за плоския корем. Ако се изгърбвате и изкривявате по време на седене, това ще направи мускулите на корема ви инертни и слаби.

И обратното – ако седите правилно, това ще направи мускулите стегнати и тонизирани. Така коремът ви ще изглежда сякаш правите коремни преси всеки ден!

Яжте внимателно

Казахме, че не се изисква диета за постигане на плосък корем, но това не означава да се нахвърляте на всичко, което изникне пред очите ви!

Внимавайте какво ядете! Обръщайте повече внимание на зеленчуците и млечните продукти. Не преяждайте. Дъвчете всяка хапка много внимателно, за да допринесете за по-качественото й абсорбиране от организма.

Пийте много вода

Водата помага за извеждане на токсините от тялото. Ако сте добре хидратирани, мускулите ви ще работят правилно и ще са активни. Допускането на дехидратиране кара тялото да съхранява допълнителни количества вода, което може да доведе до подуване и задръжка на тегло.

Снимка: iStock

Ходете до тоалетна редовно

Звучи като заповед, но трябва да се изпълнява наистина. Редовното ходене до тоалетна по голяма нужда спомага за намаляване подуването и задържането на токсини. Опитайте се да си изградите навик, който да се случва в един и същи час или диапазон от денонощието. Това спомага много за правилната работа на червата.

Яжте повече пробиотици

Пробиотиците са много необходими на стомашно-чревния тракт в обработката на храната. Те спомагат за ускоряване на метаболизма, намаляване на подуването, прочистване на токсините и шлаките от организма, резултат от което е плоският корем.

Всеки ден отделяйте внимание на киселото мляко, киселото зеле, киселите краставички, плодовете и зеленчуците.

Разхождайте се повече

Необходима е ежедневна разходка минимум от по 30 минути в енергичен ход, за да се вталите и да добиете плосък корем без особени усилия.

Ходенето всеки ден изгаря мазнини по талията и допринася за по-добрите резултати в редукцията на тегло.

Свързани статии

Спрете да дъвчете дъвка

Честото дъвчене на дъвка предизвиква подуване в стомаха заради поглъщането на въздух. По време на дъвченето на дъвка се поемат излишни количества въздух в стомаха без да се поглъща храна. По този начин коремът изглежда подут и създава впечатление на по-голям, отколкото всъщност е.

Релаксирайте

Правете нещо, което ви кара да се освобождавате от стреса. Стресът вреди на целия организъм, включително и на талията. Натрупването му причинява натрупване и на коремни мазнини.

Затова винаги отделяйте достатъчно време за релакс и приятни занимания. Те намаляват производството на стероидни хормони на стреса и спомагат за оформяне на плоския ви корем.

Коментирай