Здраве и красота

Лунна диета за март 2016

Посрещнете пролетта в добра форма

01.03.2016г. / 07 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Само след около три седмици ще посрещнем астрономическата пролет. Искаме да блеснем не само със свежестта на цветните дрехи, които ще добавим в своята визия, но и с добрата си форма. Започването на строги диети в преходните сезони не е препоръчително, но детоксикиращите дни могат да допринесат за вашето добро здраве и форма.

С настъпването на новия месец поглеждаме към лунния календар и фазите на Луната за месец март. Лунната диета е чудесен начин да разтоварите тялото си от излишните течности и токсини и да се разделите с няколко излишни килограма. Как да спазвате разтоварващия режим?

Най-напред изберете колко часа ще бъде продължителността на лунната диета за вас – 24 или 72 часа (започвайки преди и продължавайки след края на фазата).

Всичко, което е разрешено за консумиране по време на лунните фази са плодови, зеленчукови сокове, чай и вода. Важно е соковете да се приготвят от пресни плодове и зеленчуци. Ако този режим ви е труден за спазване, може да добавите малка купичка зеленчуков бульон или салата от краставици.

Свързани статии

Препоръчва се и да не овкусявате допълнително бульона и останалите напитки. След приключване на фазата е много важно да захраните организма по подходящ начин.

Добавете в менюто си по-леки и лесно смилаеми храни, като кисело мляко, варен или печен картоф, който е леко намачкан, продължете с консумацията на сокове. Така не само ще избегнете стомашен дискомфорт, но и ще задържите постигнатите резултати.

Запишете си и фазите на Луната.

  • 2 март – 01:38 часа – последна четвърт
  • 9 март – 03:59 часа – новолуние
  • 15 март – 19:23 часа – първа четвърт
  • 23 март – 14:38 часа – пълнолуние
  • 31 март – 18:11 часа – последна четвърт
Коментирай