Интимно

Интимност и близост – върнете се във връзката!

Начини да възродите близостта помежду си

05.03.2016г. / 13 10ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Не всяка връзка предполага интимност в духовен план. Интимността не означава само секс. В една връзка трябва да има и близък емоционален контакт между партньорите. Невъзможността за изграждането му е честа причина за раздели и разводи.

Какво трябва да направите, за да изградите интимност и близост помежду си? Ако преди сте ги имали, но по някаква причина сте ги изгубили, ето начините да ги върнете обратно във връзката:

Повече комуникация

Комуникацията е на първо място. Тя е основен градивен елемент в една връзка, особено между мъж и жена. Колкото и понякога комуникацията да е трудна, тя трябва да съществува. В противен случай връзката е само фиктивно функционираща. Отношенията между партньорите са сухи и сякаш по-скоро колегиални, отколкото интимни.

Повече прегръдки

Няма по-интимен акт от прегръдките и нежните целувки. Дори най-добрият секс не може да измести сладостта от този начин на изразяване на любовта и привързаността към половинката. Прегръдката трябва да присъства често в ежедневните ви отношения, ако искате да върнете близостта помежду си.

Изключете мобилните устройства

Телефоните, лаптопите, таблетите – всички тези джаджи пречат на нормалното общуване между партньорите. Нито комуникацията, нито прегръдките могат да бъдат физически осъществени, ако непрекъснато сте зяпнали в екраните, седите един до друг в пространството, но мислите ви са заети с друго, а не с партньора.

Повече зрителен контакт

Зрителният контакт е от огромно значение. Когато говорите или правите нещо заедно, гледайте се повече в очите. Този начин на комуникация затвърждава силно интимността във връзката.

Гответе си вечеря по-често

Храната сближава. Тя е поводът да седнем заедно около масата, да говорим, да споделяме, да се смеем. Няма нищо по-хубаво от това да си приготвите любимото ястие заедно с прекрасни пресни продукти, вместо да вечеряте по ресторанти или с готова храна. Усещането е съвсем различно и определено сближава.

Фантазирайте

Фантазиите са интимна част от съзнанието на човек. Ако ги споделяте с партньора си, това определено ще ви направи по-близки. Можете освен да споделяте собствените си фантазии да градите и общи.

Мечтайте да заминете някъде само двамата, да се откъснете от забързаното ежедневие, да си купите вила на брега на морето и да тичате голи по плажа. Фантазиите показват най-съкровеното от интимния свят на партньорите, а именно че мислят за общото си бъдеще.

Правете нещо заедно

Общото хоби или правенето на нещо, което и двамата харесвате, е страхотен начин да увеличите близостта помежду си. Занимание, което разпалва страстта и на двамата и ангажира съвместно мислите ви е невероятен начин за заздравяване на връзката.

Синхронизирайте ежедневието си

Много е трудно да се запази интимността и близостта в една връзка, ако партньорите имат различна заетост през деня. Ако работите на смени и често се разминавате, комуникацията се губи. Вероятността да се вгледате в някой друг, с когото прекарвате повече време е по-голяма.

Свързани статии

За да не губите връзката помежду си, направете всичко възможно да уеднаквите свободното си време, така че да можете да прекарвате приятни моменти заедно в интимна обстановка.

Бъдете по-игриви

Игрите не са само за малки деца. При двойките закачките и игрите са полезен начин за увеличаване на близостта и поддържане на пламъка.

Повечето двойки си имат свой начин за забавление, закачки, поводи за смях. Спомнете си кои бяха вашите и ги възродете!

Снимки: istock

Коментирай