Здраве и красота

Методи за бърз растеж на косата

Странни, но ефективни

24.03.2016г. / 16 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако косата ви расте упорито много бавно, ще трябва да й дадете тласък. Иска ви се да я накарате да започне да расте по-бързо? Не е невъзможно! Просто трябва да спазвате някои практики за известно време и резултатът няма да закъснее.

Кои са най-добрите методи за стимулиране на растежа на косата?

Мажете скалпа с масла

Подхранващите масла действат като универсално средство за ускоряване растежа на косата. Най-добри са кокосовото и рициновото масло. Втриването им в скалпа отпуска фоликулите като едновременно с това заздравява корена.

Към маслата могат да се добавят още лют червен или черен пипер, който засилва още повече растежа на косъма.

Диета

Всичко, което ядем се отразява на косата. Експерти вярват, че правилната диета може да накара косата да расте по-бързо. Обогатете диетата си с витамини и здравословни растителни протеини. Важни са и омега-3 мастните киселини.

Ако се храните по тези принципи, в рамките на месец ще забележите разликата.

Почивайте си повече

Стресът се отразява на организма в много отношения. Косата, като част от тялото се влияе не по-малко от стресовите хормони. За да не я изтощавате, гледайте да почивате колкото е необходимо. Забавлявайте се повече и избягвайте емоционалното и физическо напрежение. Така косата ще започне да расте по-бързо.

Вагинален крем против гъбички

Звучи изключително невероятно, но в кремовете против гъбички има съставки, които стимулират растежа на косъма. Освен това, пърхотът се провокира от гъбички, което допълнително забавя растежа заради наранената кожа на скалпа.

Мазането с антимикотичен крем 2 пъти седмично ще ви помогне да се радвате на бърз растеж.

Свързани статии

Маски за коса със семенна течност

Странна съставка, но все пак някои козметични производители я ползват. В семенната течност се съдържа съставка, наречена спермин. Изследванията показват, че тя има благоприятен ефект върху растежа на косата, както и за изглаждане на бръчките.

Важно е да се отбележи, че чиста сперма няма да подейства. Трябва да се има предвид, че употребяваната семенна течност в козметиката е специално пречистена и смесена с други съставки.

Шампоани, обогатени с протеини

Шампоаните и маските за коса, обогатени с протеини, стимулират растежа на косъма. Протеинът е важна хранителна съставка за целия организъм. От него се храни и фоликулът, затова ползвайте и такава козметика за коса.

Снимки: istock

Коментирай
Свободно време