Здраве и красота

Разкрийте най-мощното си оръжие – погледът!

Трикове за естествено подчертаване на очите

29.03.2016г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Най-важното оръжие, което притежава една жена, са очите. Те трябва да са изразителни, пленителни, огнени и да накарат мъжа да потъне в тях дълбоко, дълбоко.

За да направите погледа си още по-дълбок и загадъчен трябва да следвате няколко правила. Най-важните от тях ще ви помогнат да превърнете очите си в неустоим аксесоар, с който да пленявате и завладявате не само мъжките сърца.

Направете акцент върху веждите

За да насочите погледа към очите, трябва да привлечете първо вниманието на събеседника си. Направете това чрез подчертаване на веждите. Използвайте молив за вежди, восък и дори малко сенки, за да им придадете плътен вид.

Използвайте светъл молив за подчертаване

Нищо не дава така добър акцент, както светлият молив за очи в ъгълчето на окото. Така ще откроите същинската красота на очите си като поставите лек бляскав акцент и завършек.

Ползвайте очна линия

Очертайте окото с хубави черни или кафяви линии. Направете погледа си по котешки изразителен. Така очите изглеждат винаги по-добре. Обемът им не се губи, а изпъква оптически.

Правете си опушен грим

Опушеният грим е най-подходящият начин за подчертаване на очите. Тази техника е сред най-популярните за изразителен и ярък поглед.

Свързани статии

Извивайте миглите

Ако миглите ви не са естествено извити, извивайте ги допълнително след като нанесете спиралата. Това ще им придаде обем и ще подчертае изразителността и дълбочината на погледа.

Слагайте телесен цвят червило

Цветът нюд отмества акцента от устните и го насочва към очите. Ако сте си направили опушен грим, който е по-наситен цветово, за предпочитане е да използвате по-неутрални цветове за вашите устни. Телесният цвят с лек блясък е идеален за целта, а и много актуален.

Снимки: istock

Коментирай