Здраве и красота

Трикове за нанасяне на спирала за по-изразителни очи

Как да подчертаем очите със спирала?

06.04.2016г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Спиралата за очи е най-важната част от грима на една жена. Можете да излезете без фон дьо тен, червило, пудра или руж, но не можете да си позволите да се лишите от спиралата!

Вероятно не всички жени са на същото мнение, но експертите по грим са единодушни, че поставеният акцент върху женските мигли е най-доброто женско оръжие.

Как правилно да поставите спиралата?

Стъпка 1 – поставете четката на спиралата в основата на миглите. С движения вляво и вдясно започнете да нанасяте спиралата. Така ще направите оцветяването и сресването на миглите от самата основа.

Стъпка 2 – започнете да въртите четката, докато нанасяте спиралата. Това ще спомогне за разресването на миглите и ще предотврати слепването им.

Стъпка 3 – затворете клепачите и нанесете последен щрих – извийте миглите в краищата им с помощта на четката като нанесете последен слой спирала.

Изберете точната спирала за вас

За да извлечете максималното от своите мигли е добре да знаете предварително какво подсилване им е нужно. Определете дали миглите ви имат нужда от удължаване, удебеляване, обем или искате да ги облечете във водоустойчива спирала.

Как да запазите миглите добре сресани?

Досадното слепване на миглите е голям проблем при нанасяне на спиралата. За да се предпазите от това, използвайте четка за разресване. С нейна помощ срешете миглите след нанасяне на спиралата като по този начин ще премахнете излишното количество сплъстена спирала.

Другият и дори още по-добър начин е да използвате стара и добре измита четка за спирала. Тя ще свърши по-добра работа от стандартната четка за мигли, защото ще обере максимално излишния грим и ще направи всяко косъмче на миглите идеално пърхащо.

Не се страхувайте да смесвате спирали

Ако досега това не ви е хрумвало – направете го. Искате миглите ви едновременно да са дълги и обемни? Тогава смесете два вида спирала и я разбъркайте добре с няколко движения на четката.

Свързани статии

Не се чувствайте длъжни да ползвате само черна спирала

Има прекрасни меки тонове от кафявата гама, които чудесно си пасват както на тъмни, така и на светли очи. За по-смелите експериментаторки цветните спирали също биха могли да бъдат добра опция.

Използвайте уред за извиване

Не забравяйте да ползвате и уред за извиване на миглите, ако те не са естествено извити. Ако и номерът с четката за спирала също не върви, почти задължително е да завършите с уреда за извиване. Така ще разкриете и подчертаете цялото обаяние на миглите и погледа си.

Винаги поставяйте основа

Основата за мигли ще помогне на спиралата да бъде с по-наситен и плътен цвят. Освен това тя ще помогне на спиралата ви да се задържи върху миглите през целия ден и ще предотврати изронването ѝ по клепачите ви.

Снимки: istock

Коментирай