Здраве и красота

5 трика за по-гладко бръснене

Как да направим краката още по-гладки при бръснене?

07.04.2016г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръсненето е един от най-разпространените начини за премахване на окосмяването при жените. Но за да го направите по-ефективно и лесно, трябва да знаете някои страхотни трикове. Те ще ви помогнат да се радвате на гладки крака повече време.

1. Купете си самобръсначка с най-малко 3 остриета

Не правете компромиси. Самобръсначките с 1 или 2 остриета не си струват. Те не вършат качествена работа, бързо се изхабяват и не премахват окосмяването достатъчно добре.

Най-доброто, което можете да направите е да купите бръсначка с 3 или повече ножчета. Това гарантира по-качествено бръснене. Желателно е главата на самобръсначката да е подвижна, за по-широк ъгъл на действие.

2. Преди бръснене ползвайте електрическа самобръсначка

Това е хитър ход, който действа идеално в случаите, в които сте пуснали космите малко по-дълги. Ако тръгнете да ги бръснете в това състояние, ще задръстите самобръсначката, ще изтъпите ножчетата й и резултатът няма да е добър.

Вместо това, минавайте предварително с електрическа самобръсначка зоната, която искате да обръснете. Тя ще намали до минимум косъмчетата. А това ще спомогне за по-гладко бръснене след това.

3. Използвайте топла вода

Не правете експерименти с хладка и студена вода. Тя свива порите и коренчетата на косъма, което пречи на гладкото бръснене. За да направите кожата си максимално подходяща за бръснене, бръснете се с топла вода. Така ще можете да достигнете косъма в най-голяма близост до кожата. Краката ви ще останат гладки за по-дълго.

4. Не нанасяйте прекалено много крем за бръснене

Трябва да нанасяте малко количество крем или гел за бръснене. Голямото количество намалява сцеплението, което пречи на самобръсначката да се плъзга качествено. Така част от основата на косъма остава непремахната, а краката нямат желаната гладкост.

5. Къси движения

Не бръснете обширни повърхности от краката. Правете малки, къси движения. Така ще можете да обхванете по-качествено областта, която обезкосмявате. При големи и обширни движения самобръсначката се задръства с пяна и косми, което прави бръсненето некачествено.

С малките движения ще имате повече възможност да почиствате под течащата струя самобръсначката.

Снимки: istock

Коментирай