Здраве и красота

Не правете това с гърдите си!

Опасните неща, на които подлагаме гърдите си

23.04.2016г. / 11 51ч.
Илияна Николова
снимка: istock

снимка: istock

Гърдите са нежен и уязвим женски орган, освен че са символът на женствеността и майчината природа.

Има някои неща, които никога не трябва да правите с гърдите си, колкото и безобидни да ви се струват. С тях можете да ги нараните, да предизвикате реакции, болки и дори по-сериозни проблеми. Някои съвети, които се намират в интернет също са опасни за гърдите, въпреки че изглеждат практични.

Ето кои са те:

Залепване на гърдите с тиксо

В интернет много жени се хвалят с използването на дебели залепващи ленти, с които придържат гърдите си под рокли с гол гръб или изрязани деколтета. Такива дрехи понякога наистина изключват носенето на сутиен, но лепенките са най-лошият заместител.

Те могат да предизвикат сериозни кожни алергии, реакции и раздразнения, които да провокират по-дълбоки проблеми с гърдите. Не забравяйте, че кожата на гърдите, особено на ареолите, е много нежна, тънка и чувствителна.

Поставяне на ботокс

Въпреки че не е много разпространено, поставянето на ботокс в гърдите все пак се използва от някои жени. Този невротоксин блокира работата на мускулите като предпазва кожата от увисване и бръчки.

Ако не харесвате някое ъгълче от гърдите си, недейте да използвате ботокс, за да ги „поправите“. Няма достатъчно проучвания за това до каква степен процедурата е опасна или не.

Скубане на косъмчета по гърдите

Много жени се оплакват от израстване на по-дебели и тъмни косми около ареолата на гърдата. Не прибягвайте до отскубването или епилирането им, защото можете да си навлечете още неприятности.

Освен че тези косъмчета стават още по-дебели и тъмни, те могат да враснат под кожата и да предизвикат възпаления, гнойни насядания и дори кисти.

Тичане с хлабав сутиен

Може да ви се струва безобидно, но тичането с хлабав сутиен е опасно за съединителната тъкан на гърдите. Подскачането по време на тичане упражнява сериозен натиск върху гръдната тъкан, което крие риск от вътрешни разкъсвания и нарушения в целостта на мускулните влакна и съединителната тъкан.

Необходима ви е по-голяма подпора по време на тичане. Избирайте спортен сутиен.

Пиърсинги на зърната

Мислите, че щом други хора го правят, значи е безопасно? Грешите! Пробиването на зърната крие много рискове. То увеличава риска от развитие на възпаление, дори абсцес. Гърдите ви може да започнат да се пълнят с гной, да се получи сериозна инфекция, която да засегне млечната жлеза.

Коментирай