Здраве и красота

Как бързо да стегнем корема за лятото?

Няколко грижи за секси коремче

03.05.2016г. / 13 50ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Случвало ли ви се е да изпаднете в отчаяно състояние, когато видите кожата около корема си увиснала, което най-често се забелязва след раждане или загуба на килограми? Има начин да подобрите нейната еластичност без лекарска намеса, като използвате натурални средства.

За щастие, кожата ни може както да се разтяга, така и да се свива. Най-често податливи на сбръчкване са коремът, бедрата, ръцете, хълбоците и гърдите. Ето как да се погрижите за тези места.

Масаж с кокосово масло

Масажът е един от най-ефективните начини да намалите телесните мазнини и да предотвратите увисването на кожата. Използването на кокосово масло всеки ден помага за хидратиране на кожата, като има стягащ ефект. Освен това ще намалите и видимостта на стриите.

Масажът с кокосово масло подпомага производството на нов колаген. Разтривайте корема си всяка вечер преди лягане и когато се събудите, ще се радвате на копринено гладка и подхранена кожа.

Скраб с морска сол

Изследвания показват, че морската сол е изключително мощно оръжие в борбата с отпуснатата кожа, като я ексфолира и освежава, без да я изсушава. Масажът с нея в зоната на корема ще подобри кръвоснабдяването и ще осигури добър източник на здравословни минерали.

Използвайте морската сол, докато се къпете, като я втривате в корема си. По желание към нея може да добавите и етерично масло от бадем.

Избягвайте използването на твърди сапуни

Избягвайте твърдите сапуни, когато миете тялото си, особено тези, които съдържат сулфати. Не използвайте химически натоварени сапуни, ако искате да възстановите еластичността на кожата си. Те ще я дехидратират и ще я направят по-отпусната. Не купувайте козметика, която би изсушила кожата ви. Пазете я добре хидратирана през цялото време.

Ексфолиране

Ексфолирайте кожата си два пъти седмично, като това ще премахне мъртвите клетки от повърхността на корема и ще насърчи растежа на нови. Преди да влезете в банята, натъркайте корема си с четка за тяло или ексфолиращи ръкавици.

Процедурата не е препоръчителна, ако имате някакви наранявания по тялото. Не забравяйте, че ексфолирането изсушава кожата, затова е добре да я хидратирате известно време след това, като използвате овлажняващ лосион.

Коментирай
Свободно време