Здраве и красота

Няколко тайни за красиви мигли

Кои витамини стимулират техния растеж

12.05.2016г. / 16 51ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка дама иска да има дълги и гъсти мигли. Красивите мигли правят погледа магнетичен и определено привличат вниманието на противоположния пол. Всекидневното нанасяне на спирала, очна линия, сенки, извиването им и по-агресивното почистване, са причина миглите ни да станат по-чупливи и рехави.

Как да се погрижите за тях, така че да запазите плътността им? Съвсем лесно е! Следвайте тези съвети за изкусителни мигли. Естествените средства и домашно приготвените маски могат да бъдат изключително ефективни за стимулиране на растежа на миглите.

Маска с масло от репей

Маслото от репей ще помогне на миглите ви да изглеждат по-обемни. Смесете 1 чаена лъжичка от билковото масло с няколко капки витамин Е, който може да бъде закупен от всяка аптека.

Прилагайте микса в корените на миглите всяка вечер преди лягане с помощта на клечка за почистване на уши. Ако правите процедурата редовно, тя ще има подхранващ и хидратиращ ефект върху миглите, като ще ги направи по-плътни и дълги.

Рициново масло

Терапията с рициново масло е изключително ефективен метод да стимулирате растежа. Разбъркайте в чист съд по 1 чаена лъжичка от рициновото масло, масло от репей и сок от алое вера, като добавите няколко капки течен витамин А и Е.

Прилагайте терапията всяка вечер преди лягане, като избягвате всякакъв контакт с лигавицата на окото. Ако сложите по-голямо количество, го отстранете с помощта на памучен тампон.

Снимка: istock

Извиване на миглите

Избягвайте да извивате миглите си всеки ден. Това може да доведе до накъсване на голяма част от тях, като ще изглеждат по-редки. Не навивайте миглите си с помощта на спирала прекалено често, защото тя може да ги повреди, като оредеят. Задължително трябва да отстраните грима от миглите си, като не трябва да търкате силно в тази зона.

Бъдете внимателни

Запомнете, че трябва да бъдете много внимателни с вашите очи, мигли и клепачи. Ако искате да избегнете оредяването на миглите, никога не ги дърпайте и не ги търкайте силно след премахване на грима. Не оставяйте спиралата на очите си през нощта, защото това води до дразнене, както и до увреждане на миглите.

Свързани статии

Зехтин

Зехтинът е чудесно масло, което може да придаде обем и плътност на миглите. Той е богат на витамини и други полезни вещества, които подхранват и овлажняват не само кожата и косата, но и вашите мигли. Всяка вечер нанасяйте малко количество зехтин върху тях (с помощта на клечка за уши).

Грижете се за миглите си всеки ден. Красивите, добре поддържани, гъсти, дълги и плътни мигли придават чар и дори помагат да изглеждате по-млади. Няколко седмици след прилагането на тези грижи, ще забележите драстична промяна. Може да прилагате същите трикове, за да стимулирате и растежа на веждите.

Автор: Ангелина Ангелова

Снимки: istock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати