Здраве и красота

Как да се храните като модел?

Тайната на красивото тяло

11.05.2016г. / 15 51ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Красивите модели винаги будят възхищение. Често смятаме, че перфектната им фигура се дължи на гладуване, но не е така. Въпреки че седмица преди фотосесия или модно дефиле те спазват строг хранителен режим, през останалата част от времето те се хранят изключително разнообразно.

Какво може да добавите и вие в менюто си, за да постигнете една красива фигура?

Вижте как се хранят моделите.

Плодове, плодове и отново плодове

Красивата манекенка Меган Уилямс споделя, че ключът към стройното тяло е в закуската. Оказва се, че моделите закусват, но вместо лакомства и вредна храна, те включват в диетата си изключително голямо количество плодове.

Консумират толкова, колкото им се хапва. Осемте най-прочути плодове в сферата на модата са: боровинки, портокали, ябълки, банани, киви, грозде, ягоди и папая.

Шоколад

Манекенките често могат да бъдат забелязани да дъвчат парченце шоколад зад кулисите, докато чакат реда си за модния подиум. Той е съществена част от тяхната диета, защото съдържа здравословни антиоксиданти.

Черният шоколад е наистина полезен за здравето и поддържането на сърдечносъдовата система. Моделът Лиса Сива твърди, че в закуската си включва една купичка мюсли с шамфъстък, кисело мляко и разбира се парченца черен шоколад.

Ядки

Закуската с плодове може да бъде заменена с ядки, като най-добрите за отслабване са бразилските орехи, (но бъдете внимателни с количеството, което консумирате от тях), бадемите, фъстъците, фъстъченото масло и кашуто. Особено предпочитано е фъстъченото масло. Най-хубавото на ядките е, че те са перфектен заместител на чипса, който обичаме да похапваме, например докато гледаме филм.

Детокс чай

Манекените не употребяват кафе преди седмицата на модата. Вместо това, много от тях споделят, че използват детоксикиращ чай. Той е много по-здравословен и помага за поддържане на перфектна фигура.

Зелени шейкове

Всички модели, особено в седмицата на модата, спазват строги и тежки диети. Това може да ги изложи на риск от развитие на остеопороза и редица заболявания, които причиняват отслабване на костите.

Поради тази причина, за тях е важно да си набавят хранителни вещества, като калций, за да запазят доброто си здраве. Зелените шейкове, които включват зеле и спанак, са едни от любимите на моделите.

Те са с ниско съдържание на калории, но са богати на хранителни вещества, диетични фибри, витамини А, С, К, В6, мед, калий, манган, желязо и калций. В комбинация тези добавки имат незаменим ефект за укрепване на костите, зъбите и мускулите.

Направете си един невероятен зелен шейк, като добавите една шепа зеле и една шепа спанак, два банана и една лъжица кленов сироп. Изключително вкусен е!

Сьомга

Тази полезна риба също е част от здравословното меню на повечето модели. Така например Аня Казакова консумира сьомга всеки ден за закуска, тъй като тя подобрява не само умствената способност, но и помага при загуба на тегло. Можете да добавите и зеленчуци към рибата, за да се получи едно страхотно ястие. Рибата е богата на полезни мастни киселини.

Авокадо

Супермоделът Аби Лий подчертава, че изяжда по едно авокадо всяка сутрин. Тя го комбинира с яйца, за да бъде по-вкусно. Този плод е изключително полезен и е мощно оръжие в борбата с излишните килограми. Гладът може да бъде заситен с полезните вещества, здравословните мононенаситени мазнини, фибри и протеини, които се съдържат в него, тъй като има богат и маслен вкус.

Зеленчуци

Обикновените зеленчуци са способни да правят чудеса с организма. Те са най-добрият източник на хранителни вещества и действат успешно при отслабване, като най-ефективни са чушките, броколите, спанакът и киселите краставички. Диетата е предназначена за възстановяване и пречистване. Препоръчително е зеленчуците да се ядат пресни, без топлинна обработка.

Свързани статии

Вода

Водата е изключително важна напитка в диетата на всички модели. Нашето тяло понякога ни казва, че имаме нужда от храна, но ние всъщност не сме гладни, а просто жадни. В такъв случай, вместо да посягаме към водата, за да задоволим апетита си, ние си купуваме хамбургер. Водата ни поддържа добре хидратирани. Много от моделите започват деня си с чаша вода, в която са сложили малко количество пресен лимонов сок.

Пътят към стройната фигура е сложен, но не и невъзможен. Ключът към красивото, оформено тяло е в редовното хранене и в консумацията на правилните храни.

Снимки: Reuters

Автор: Ангелина Ангелова

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Е! ( преди 7 години )
И след всичките тези течности и антиоксиданти, пътувайки час и половина до работното си място, определено съм се напикала...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар