Здраве и красота

Как да се гримирате, ако сте със сини очи?

Нанасяйте сенки в златно и синьо

29.05.2016г. / 08 00ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Сините очи са пленителни и завладяващи, но дамите, които ги притежават, не всеки път успяват да изберат правилните нюанси. Няма нищо лошо в това да експериментирате, но ние ще ви представим няколко подходящи варианта, с които да постигнете блестяща визия.

Коя е подходящата спирала?

Използвайте класическа черна спирала. Черното ще контрастира със синия ирис на окото ви. Ако все пак имате желание да добавите цвят, използвайте тъмносини нюанси.

Подчертайте с очна линия

Добре е да знаете, че колкото по-тъмна е очната линия, толкова повече ще изпъкват очите ви. Може да експериментирате с много цветове – синьо, сиво, кафяво, зелено, черно. Придържайте се към по-тъмните нюанси, като издължите линията над горния клепач. Не забравяйте, че тя трябва да е направена красиво, да подчертава, а не да прави клепача тежък.

Сенки в топли цветове

Топлите кафяви и медни нюанси, коралови и оранжеви тонове са чудесни. Следвайте теорията на цветовете, която гласи, че използването на различен цвят от този на очите, ще им помогне да изпъкнат. За летните месеци не забравяйте да добавите и златно, бронз, сребърно върху клепачите. Синьо и златно сякаш са създадени един за друг, а в комбинация ще изглеждате неотразими.

Избягвайте същото синьо като вашите очи

Винаги трябва да избягвате нанасянето на грим в същия или подобен нюанс на този на очите ви, защото по този начин очите изглеждат по-бледи и не изпъкват. За да подчертаете красотата им изберете контрастен цвят.

Свързани статии

Опушен грим

Опушеният грим изглежда страхотно на сините очи. Напълно подходящ е за вечерта, като се комбинира със тъмносиня спирала. За да придадете по-изящен вид на визията си, използвайте и черна очна линия.

Снимка: istock

Автор: Ангелина Ангелова

Коментирай