Здраве и красота

Подходящ грим за лешникови очи

Изберете различна от черната очна линия

31.05.2016г. / 15 51ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Лешниковите очи са красиви и загадъчни. Много често в зависимост от светлината те променят цвета на ириса си. Какъв грим да нанасяте, за да подчертаете тяхната красота?

Свежи сенки

За свеж и непринуден поглед нанесете телесни цветове, които ще подчертаят очите ви. Можете да изберете нюанси според вашето настроение. Бъдете внимателни със сините и сиви нюанси. Те трябва да са деликатни и винаги в комбинация с други топли цветове. Медено или златно ще открои кафявото в ириса ви. Ако приложите лилави сенки, използвайте лилаво, коралово, червено, розово или ягодово червило.

Изберете различна от черната очна линия

Ако очите ви са лешникови, позволете си да експериментирате с цветовете на очната линия. Тъмновиолетовият цвят кара очите ви да изглеждат по-сини, а тъмносивото, златното, зеленото или кафявото помагат на зеления цвят в окото да изпъкне.

Ето защо заменете черната очна линия с някои от предложените нюанси.

Използвайте златно

Един от най-популярните и подходящи цветове за лешникови очи е златистият. Ако имате зелени или жълти петънца в очите си, златните сенки ще откроят красиво точиците.

Цветове, с които да откроите зеленото в очите ви

Ако искате да откроите зеления цвят в очите си, използвайте карамелени нюанси. Може да комбинирате бежово и карамелено, като използвате тези цветове за очна линия. Други подходящи цветове са лавандулови или синьо-лилави тонове сенки.

Не забравяйте миглите

Освен черен цвят, извивайте миглите си с тъмнокафява или лилава спирала. Това ще привлече внимание към вашите очи.

Нанасяйте бронзант

Бронзовата кожа допълва перфектно лешниковите очи. Нанесете малко бронзант в зоните на челото, скулите и носа, за да подчертаете вашите пъстри очи. Не забравяйте, че той трябва да бъде няколко тона по-тъмен от кожата ви.

Кога да нанасяте кафяви сенки?

Лешниковите очи могат да изглеждат различни всеки ден. Ако използвате кафяви нюанси, това ще слее цвета на ириса със сенките. Когато очите ви имат повече кафяв оттенък, отколкото зелен, не се притеснявайте да използвате всеки нюанс на кафявото – от най-светлото до най-тъмното.

Свързани статии

Бъдете деликатни със синьото

Избягвайте сенки за очи и очна линия в син цвят, когато имате лешникови очи. Някои тонове на синьото могат да изглеждат добре, но ако в очите преобладава кафявият цвят, а не зеленият, комбинацията няма да си подхожда.

Бъдете красиви!

Снимка: istock

Автор: Ангелина Ангелова

Коментирай