Здраве и красота

Листата от гуава помагат при косопад

Как се прилагат?

20.06.2016г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косопадът е сериозен проблем както при мъжете, така и при жените. Третирането му е трудно и упорито. Понякога резултатите идват много бавно.

Косопадът може да е причинен от различни фактори – лечение, третиране с препарати, химиотерапия, бременност, генетични фактори. Последните са доста трудно преодолими. Но за останалите има начин на противодействие.

Един такъв е третирането с листа от гуава. Листата от гуава и по-точно отварата от тях противодейства мощно на косопада и възстановява изгубената коса. Тя стимулира кръвообращението и обновяването на епителните клетки.

По този начин се провокира и усиленият растеж на нови косми. Листата на гуавата са много богати на витамин В, който има пряко значение за растежа на косата.

Как да прилагате листата от гуава?

Снимка: iStock

Сварете няколко листа от гуава в продължение на 20 минути. След това оставете да изстине напълно. Измийте косата с шампоан. Изплакнете и облейте обилно с отварата от гуава. Оставете отварата да действа върху скалпа за около 2-3 часа.

Можете също така да я оставите върху косата през цялата нощ. За по-добри резултати освен отварата от листата можете да наложите и самите листа върху скалпа. След като го направите увийте главата с мека памучна кърпа и спете така.

Правете това 4 пъти в седмицата и резултатите няма да закъснеят. Ако не искате да третирате косата и скалпа с химически препарати, това е най-добрият начин за стимулиране на растежа.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
И ( преди 6 години )
Някаква идея от къде могат да бъдат закупени?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар