Здраве и красота

4-те храни, изгарящи мазнините най-скоростно

Кои са те?

28.06.2016г. / 15 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото вече е факт и идва сезонът на отпуските. Ако планирате да ходите на море или на плаж, вероятно бихте искали по най-бързия начин да се вталите, за да изглеждате добре в новия си бански.

За целта трябва да наблегнете на определени храни, които доказано имат силен изгарящ мазнините ефект. За кои храни става дума?

Слънчогледово семе

Семките на слънчогледа са богати на полиненаситени мастни киселини, което ги прави чудесен източник на полезни и жизненонеобходими мазнини. Те са необходими за правилното функциониране на клетките в организма. Ако те функционират правилно, това ще се случва и с метаболизма ви!

Слънчогледовото семе потиска глада и дава енергия. Ако закусвате всеки ден с шепа слънчогледово семе ще се радвате на скоростно сваляне на килограми още след втората седмица!

Круши

Въпреки наситената си сладост крушите имат слабителен ефект. Те са мощното ви оръжие срещу излишните килограми. Включете крушите в ежедневния си режим и няма да съжалявате.

Яжте по една-две круши на ден и ще започнете да топите мазнини много по-скоростно. Фибрите в крушите позволяват правилната редукция на сладките въглехидрати в нея, както и останалите приети през деня хранителни вещества.

Снимка: istock

Аспержи

Аспержите са сред най-полезните храни в отслабването. Те са много бедни на калории, което позволява по-обилната им консумация.

От друга страна те имат мощен детоксикиращ ефект, който помага на чревните бактерии да се отърват от нашественици. Балансирайки чревната флора вие много по-лесно горите мазнини, защото добрите бактерии в червата ви работят на пълни обороти и то по качествен начин.

Аспержите са много богати на фибри и пребиотици, подпомагащи работата на естествените пробиотични бактерии в стомашно-чревния тракт.

Свързани статии

Овесени ядки

Овесените ядки неслучайно присъстват в почти всяка диета. Те са основен източник на бета-глюкани, специфичен вид фибри, ускоряващи многократно процесите на редукция на мазнините.

Когато консумирате овесени ядки достатъчно често метаболизмът ви се засилва и погълнатите въглехидрати се превръщат в енергия, а не в мазнини, както е в повечето случаи при наднормено тегло.

Редовното ядене на овесени ядки потиска апетита и поддържа усещането за ситост часове наред, което ви предпазва от безразборно ядене на вредни и калорични храни.

Коментирай