Здраве и красота

Тайни за красота от китайките

Използвайте оризова вода

22.06.2016г. / 14 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Техните кожи и коси са еталон за красота. Китайките от векове се славят със своите тайни, благодарение на които имат красиви и здрави кожа и коса. Днес споделяме някои от тях.

Оризова вода за тонизиране на кожата

Дамите от Китай са известни с тяхната красива, безупречна кожа, а рецептата за нейното постигане и поддържане е много проста. Китайките редовно обтриват лицето си с оризова вода. Как да я приготвите? Сварете половин чаша измит ориз в 3 чаши вода. Оризът трябва да е напълно сварен, а водата да е побеляла. След това я прецедете и оставете да се охлади.

Тук може да видите още няколко предложения за това как да прилагате за красота оризовата вода.

Използвайте масло от камелия за красива коса

Друга тайна на китайките за красива коса е маслото от камелия. Благодарение на него тя ще бъде по-здрава, лъскава, но и ще расте по-бързо. Маслото от камелия е неизменна част от китайските козметични процедури за красота. Освен за коса се прилага и като овлажнител на кожата, както и за третиране на стрии.

Забавете стареенето с помощта на зелен чай

Зеленият чай е още една от чудните китайски тайни за красота. Всички видове билкови чайове играят важна роля в китайския режим за красота и традиционната медицина. Китайките го приемат под формата на напитка, но го включват като отвара и към много от домашните си грижи за красота.

Зеленият чай забавя стареенето благодарение на витамините и антиоксидантните си свойства. Консумирайте всеки ден от него и няколко пъти седмично обтривайте лицето си с охладена отвара от зелен чай.

Листа от мента за безупречен тен

Вероятно сте се питали как китайките имат толкова безупречно бяла кожа с равен тен? Освен на оризовата вода, красотата си дължат и на листата от мента, която има способността да озарява кожата.

Направете паста от пресни листа от ментаи я приложете за няколко минути върху кожата си. Може да комбинирате и с етерични масла или кисело мляко. Когато нанесете маската върху лицето си, веднага ще почувствате приятно охлаждане.

Свързани статии

Куркума за изравняване на тена и намаляване на бръчките

Куркумата е ароматна подправка, която от векове се използва не само в Индия, но и в Китай. За да премахнете сивотата на кожата и да заличите фините бръчки, прилагайте на лицето си маска с куркума. Направете я като комбинирате малко куркума, мед и бадемово мляко. Поставете маската на почистена кожа, след което оставете да действа 15 минути и изплакнете с вода.

Снимка: Reuters

Коментирай